fbpx

foto, video | Proteste în mai multe orașe ale Rusiei împotriva „mobilizării parțiale”: Soţii, taţii şi fraţii noştri nu vor să ucidă alţi soţi şi taţi

Zeci de persoane au fost reţinute miercuri în întreaga Rusie, în timp ce locuitorii din Siberia şi Orientul Îndepărtat s-au mobilizat împotriva „mobilizării militare parţiale” declarate de preşedintele Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Grupuri mici de protestatari s-au adunat, de asemenea, în Ulan-Ude, capitala republicii Buriatia, Yakutsk, capitala republicii Sakha, şi în oraşul Khabarovsk din Orientul Îndepărtat, scrie mediafax.ro.

Protestatarii din Ulan-Ude au fost văzuţi purtând pancarte scrise de mână pe care scria „Nu războiului! Fără mobilizare!” şi „Soţii, taţii şi fraţii noştri nu vor să ucidă alţi soţi şi taţi”.

În oraşul siberian Tomsk, o protestatară care purta o pancartă pe care scria „Îmbrăţişează-mă dacă şi tu eşti speriat” s-a aflat printre cele 15 persoane reţinute la scurt timp după începerea protestului, potrivit canalului local de ştiri Telegram Ulitsa Barkhotnaya.

Mişcarea de opoziţie Vesna, precum şi susţinători ai criticului Kremlinului încarcerat Alexei Navalnîi au făcut apel la ruşii din întreaga ţară să iasă în stradă miercuri seara pentru a se opune deciziei Kremlinului de a-şi consolida forţele în Ucraina printr-o mobilizare „parţială”.

Un total de 300.000 de rezervişti ruşi sunt aşteptaţi să fie chemaţi la serviciul militar în timpul campaniei, potrivit ministrului Apărării, Serghei Şoigu. Dar eforturile de mobilizare ar putea avea o mai mare amploare, având în vedere formularea vagă a decretului de mobilizare, potrivit avocatului pentru drepturile omului Pavel Chikov, care a ajutat soldaţii ruşi care se opun războiului.

Vezi și: 

În Rusia s-au terminat biletele de avion pentru cursele din următoarele zile către țările cu regim fără vize

Articole asemănătoare

Back to top button