fbpx

foto, video | EURO 2020: Momentul în care Christian Eriksen a căzut pe teren. Care este starea fotbalistului danez?

Ieri, 12 iunie, în cadrul EURO 2020 a avut loc meciul Danemarca – Finlanda. Acesta a fost, însă, amânat după ce vedeta danezilor – Christian Eriksen –  s-a prăbușit pe teren, în timpul primei reprize.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Federația daneză de fotbal a transmis, pe Twitter, că Christian Eriksen este treaz și a fost dus pentru îngrijiri la spital, în Copenhaga. Starea sa este stabilă. Acesta a fost scos pe targă de pe teren, după ce s-a prăbușit în timpul meciului cu Finlanda, la Campionatul European de Fotbal EURO 2020, scrie digi24.ro.

„Are o afecțiune cardiacă care nu a putut fi depistată, la investigațiile obligatorii cerute de UEFA înainte de această competiție. Ecografia Doppler și cardigrama cu 12 canale arată posibilele afecțiuni. Sunt afecțiuni oculte, care nu se observă în momentul investigației, dar asta nu înseamnă că nu există.

Sper totuși că în urma masajului cardiac, inima și-a revenit, în decurs de 2-3 minute creierul nu suferă. Dacă intervii în acele 4 minute de aur și faci manervele de resuscitare, creierul este menținut în viață și funcționează”, este explicația lui Pompiliu Popescu, fost medic al Echipei Naționale a României, care a intervenit în direct la Digi24.

Momentul în care Christian Eriksen a căzut pe teren, în timpul meciului Danemarca – Finlanda

Meciul Danemarca – Finlanda, care se desfășura la Copenhaga, a fost întrerupt la cererea jucătorilor danezi, după ce coechipierul lor Christian Eriksen, considerat cel mai bun jucător al statului scandinav, s-a prăbușit pe teren și nu mai răspundea. Medicii s-au grăbit să-i acorde îngrijiri medicale, și după ce i-au aplicat resuscitarea cardiopulmonară au folosit defibrilatorul. În tot acest timp, coechipierii săi și staff-ul echipei au format un paravan în jurul lui.

Pe teren a coborât și prietena acestuia, care a început să plângă. Ea a fost consolată de jucătorii danezi, vizibil îngrijorați și ei.

Christian Eriksen este un fotbalist danez care joacă în prezent pentru clubul Tottenham Hotspur din Premier League și pentru echipa națională a Danemarcei. Născut la 14 februarie 1992 în Danemarca, mijlocașul ofensiv este considerat unul dintre cele mai bune talente emergente din Premier League. Eriksen deține recordul de a fi câștigat premiul jucătorul danez al anului timp de trei sezoane consecutive.

Articole asemănătoare

Back to top button