fbpx

foto | Tablou dramatic în Kiev. Un copil își încarcă inhalatorul într-o benzinărie, zeci de oameni stau la coadă pentru un bidon cu apă

Aproximativ 60% din capitala ucraineană Kiev nu are curent electric vineri dimineaţă în urma atacurilor ruse asupra infrastructurii critice, care au dus la întreruperi de curent pe scară largă, au declarat autorităţile ucrainene, relatează Sky News. Între timp, pe rețelele sociale apar imagini impresionate cu oamenii din Kiev, nevoiți să reziste acestei situații dramatice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O fetiță a fost surprinsă într-o fotografie în timp ce își încarcă inhalatorul într-o benzinărie din Kiev. Imaginea a fost distribuită pe Twitter de Lesia Vasylenko, deputat în parlamentul Ucrainei, transmite Digi24.

„Fetița aceasta a trebuit să meargă la o benzinărie pentru a-și încărca inhalatorul și a-l menține în funcțiune. Este o imagine la fel de impresionantă ca cea cu operația pe cord pe care medicii au făcut-o unui copil în timpul bombardamentelor. Viața continuă, dar cei mai vulnerabili sunt în cel mai mare pericol”, a scris Lesia Vasylenko.

În oraș, oamenii stau la coadă pentru apă.

Cei rămași în frig și pe întuneric s-au îndreptat spre cafenele pentru a avea parte de căldură și electricitate.

Autoritățile au înființat „centre de invincibilitate”, unde locuitorii pot încărca telefoanele, se pot încălzi și pot obține băuturi calde.

Administraţia militară a oraşului Kiev a anunţat pe contul de Telegram că alimentarea cu apă a fost complet restabilită, iar echipajele de urgenţă lucrează rapid pentru a restabili sistemnul de încălzire.

De asemenea, autorităţile au adăugat că „de îndată ce sistemul de alimentare se va stabiliza, comunicarea va apărea în toate cartierele Kievului”, după ce întreruperile de curent au afectat reţelele mobile.

Atacurile Rusiei asupra infrastructurii critice de miercuri au dus la oprirea temporară a majorităţii centralelor electrice din Ucraina şi au lăsat majoritatea oamenilor fără electricitate. Forţele armate ucrainene au precizat că 70 de rachete ruseşti au fost lansate miercuri după-amiază, iar 51 au fost doborâte, alături de cinci drone de atac.

Articole asemănătoare

Back to top button