fbpx

foto | Statul Major al Flotei Ruse din Marea Neagră ar fi fost atacat cu drone de către armata ucraineană. Cinci persoane au fost rănite

Presa de stat rusă anunță că sediul central al flotei rusești de la Sevastopol, din Marea Neagră a fost ținta unui atac cu drone, soldat cu cinci răniți, scrie hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cinci persoane au fost rănite, a anunțat duminică guvernatorul din Sevastopol, oraş din peninsula anexată Crimeea, Mihail Razvozhaev pe canalul său de Telegram, citat de TASS.

„Dis-de-dimineață, ucrainenii au decis să ne strice Ziua Marinei. Un obiect neidentificat a zburat în curtea sediului flotei, potrivit datelor preliminare, este vorba despre o dronă. Cinci persoane au fost rănite, erau membri ai personalului Marinei, nu au existat victime. Ajutorul a fost acordat tuturor”, a scris Mihail Razvozhaev.

„Vă rugăm să vă păstrați calmul și să rămâneți acasă dacă este posibil”, a adăugat Razvozhaev.

Pe rețelele de socializare au apărut primele imagini de la atacul cu dronă de la Sevastopol denunțat de Rusia.

Ziua Marinei, anulată

Festivitățile de Ziua Marinei din Sevastopol, programate duminică, au fost anulate din motive de securitate, transmite agenția rusă de știri TASS. Locuitorii au fost rugați să rămână acasă.

El a mai precizat că ofițerii FSB au ajuns la fața locului.

Potrivit serviciului de presă al Flotei Mării Negre, de Ziua Marinei, care se sărbătorește în ultima duminică din iulie, la Sevastopol era programat ca comandantul flotei să facă ocolul navelor din Golful Sevastopol, precum și un concert și un foc de artificii, mai notează TASS.

Programul nu a includea și tradiționala paradă cu nave de Ziua Marinei din Sevastopol.

Primul astfel de atac de la începutul invaziei

Ample sărbători sunt planificate cu această ocazie în toată Rusia, mai ales o paradă navală la Sankt Petersburg (nord-vest), care urmează să fie supervizată de preşedintele Vladimir Putin, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Este pentru prima dată când autorităţile ruse raportează un astfel de atac de la începutul ofensivei lor în Ucraina la 24 februarie.

Articole asemănătoare

Back to top button