fbpx

foto | Șase ani de la tragedia „Colectiv”, marcați cu un protest la Curtea de Apel din București

În ziua în care se împlinesc 6 ani de la tragedia din clubul „Colectiv”, 65 de oameni s-au întins pe treptele Palatului de Justiție din București și s-au acoperit cu cearceafuri albe. Lângă ei, portretele celor 65 de tineri care au murit în urma incendiului teribil din noaptea de 30 octombrie 2015, transmite Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sunt 6 ani de la tragedia „Colectiv”, care a zdruncinat profund România și a dus la schimbări politice majore în ultimii ani. Supraviețuitorii și rudele victimelor le reproșează însă autorităților că încă nu s-a făcut dreptate în acest caz și că sistemul sanitar e la fel de prost echipat ca la momentul tragediei.

Nici acum instanța nu a stabilit definitiv vinovații, așa că rudele celor care au pierit și supraviețuitorii tragediei au simțit că trebuie să protesteze față de lentoarea cu care magistrații judecă acest proces.

Zeci de persoane au adus sâmbătă în faţa clubului Colectiv panouri cu fotografii ale celor care au murit în incendiu, ele fiind ulterior mutate pe scările Curţii de Apel Bucureşti, unde a avut loc protestul inedit. Imaginile de pe panouri erau însoţite de informaţii privind vârsta şi ocupaţia victimelor.

La protest a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, un tânăr de 22 de ani care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului de la Colectiv.

De la Curtea de Apel, oamenii au plecat în marș înapoi la fostul club Colectiv, acolo unde au aprins lumânări și au adus flori. Între orele 20:30 și 22:30 urma să aibă loc o adunare publică la clubul Colectiv.

Evenimentul care zdrunciunat întreaga Românie acum 6 ani

Tragicul eveniment din seara de 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv din Bucureşti s-a petrecut în timp ce trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. În afara persoanelor care au decedat – unele pe loc, altele după o perioadă, din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate în spitale, peste 160 de persoane au fost rănite. La concert participau circa 300 de persoane, iar anchetele ulterioare au stabilit că nu erau stabilite sau respectate norme de siguranță.

Această prezentare necesită JavaScript.

Citește și: video | Documentarul „Colectiv”, primul film românesc nominalizat la premiile Oscar

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button