fbpx

foto | Cu cutii pe cap pentru a nu putea copia! Cum sunt tratați elevii unui liceu din India în timpul evaluărilor?

Copiii care învață la un liceu din India poartă cutii pe cap în timpul evaluărilor pentru a nu copia. Pe internet au apărut recent imagini cu aceștia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conducerea școlii spune că măsura a fost testată săptămâna trecută, pentru a vedea dacă îi împiedică pe elevi să copieze în timpul examenelor. Cutiile au fost decupate astfel încât elevii să vadă biroul și foaia de examen.

Conform CNN, fotografiile au fost făcute de un angajat al liceului Bhagat din orașul Haveri. Avestea au fost postate pe Facebook și în scurt timp au devenit virale, iar școala a fost aspru criticată. Ministrul Educației din India, Suresh Kumar, a descris practica drept una „inacceptabilă”. Ulterior, ministra a anunțat că unitatea de învățământ a oferit autorităților o explicație scrisă și scuze.

Școala a recurs la această măsură după ce s-a confruntat cu probleme mari din cauza copiatului. În 2015, unii părinți au escaladat peretele școlii pentru a-și ajuta copii să copieze. Cu toate acestea, într-o economie în curs de dezvoltare, precum cea a Indiei, educația este foarte prețuită și pentru mulți tineri este șansa de a ieși din sărăcie.

Articole asemănătoare

Back to top button