fbpx

foto | Arabia Saudită va organiza Jocurile Asiatice de Iarnă în 2029 într-un oraș care încă nu există

Arabia Saudită a anunțat marți că a câștigat o ofertă pentru a găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029 într-o stațiune montană care încă nu există, dar care este inclusă în proiectul emblematic Neom, în valoare de 500 de miliarde de dolari al statului arab din Golf, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Stațiunea Trojena urmează să fie finalizată în 2026 și va oferi facilități pentru schi în aer liber, un lac artificial cu apă dulce și o rezervație naturală, potrivit site-ului proiectului.

„Deșerturile și munții Arabiei Saudite vor fi în curând un loc de joacă pentru sporturile de iarnă”, a transmis într-un comunicat Consiliul Olimpic al Asiei (OCA), într-un comunicat.

„Cu sprijinul nelimitat al conducerii saudite și al Alteței Sale Prințul Moștenitor pentru domeniul sportiv, suntem mândri să anunțăm că am câștigat cursa pentru a găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă TROJENA 2029, ca prima țară din Asia de Vest”, a spus ministrul saudit al sportului, prințul Abdulaziz bin Turki al-Faisal pe Twitter.

Nadhmi al-Nasr, directorul executiv al Neom, a declarat: „Trojena va avea o infrastructură adecvată pentru a crea atmosfera de iarnă în inima deșertului, pentru a face din aceste Jocuri de iarnă un eveniment global fără precedent”.

Neom este cel mai ambițios proiect al prințului moștenitor Mohammed bin Salman în cadrul planului de dezvoltare Vision 2030 al regatului, cu scopul de a reduce dependența de petrol și a transforma economia, inclusiv prin dezvoltarea sportului.

Neom, o dezvoltare de înaltă tehnologie de 26.500 km pătrați, va include orașul cu zero emisii de carbon „The Line”, dar și zone industriale și logistice.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button