fbpx

Fiți atenți dacă lăsați picii să se joace la telefon! Cazul unul copil de 7 ani care a cheltuit 2700 de euro într-o aplicație online

O „surpriză” sub forma unei facturi de peste 2700 de euro i-a pregătit copilul unei mame din Germania. Femeia i-a permis băiatului să se joace la telefonul ei, dar a uitat că are cardul atașat aplicațiilor web. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, piciul a cheltuit 2753,91 de euro pe achiziţii în jocul online. Totuși, finalul istoriei a fost unul mai fericit decât ne-am putea aștepta, deoarece compania a „iertat” o mare parte a datoriei, femeia fiind obligată să achite doar circa 100 de euro.

Decizia a fost luată deoarece, conform legislației Germaniei, copiii ar avea dreptul să facă achiziții fără permisiunea părinților, în limita banilor de buzunar pe care îi primesc, transmite presa străină, cu referire la experți juridici.

Povestea a fost făcută publică în contextul marcării Zilei Internetului mai sigur. Cu această ocazie, părinții sunt avertizați că, dacă încearcă să îți țină odraslele ocupate în perioada pandemiei și le oferă gadgeturi, trebuie să fie atenți la setările pe care le au dispozitivele.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button