fbpx

Femeia căreia soțul i-a tăiat mâinile cu toporul va primi despăgubiri. Rusia, obligată să plătească sute de mii de euro pentru că a admis violența domestică

Rusia a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 370.000 de euro unei femei rămăse fără mâini în urma violenței domestice. Soțul a dus-o în pădure și i le-a tăiat cu toporul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a precizat că țara nu a reușit să combată violența domestică și a dispus despăgubirea a patru femei care au fost atacate cu brutalitate. Printre acestea se numără Margarita Gracheva, al cărei caz a fost intens mediatizat după 2017.

În decembrie 2017 soțul Margaritei a dus-o într-o pădure, unde a lăsat-o fără membre, conform Digi24, cu referire la BBC. S-a întâmplat în pofida faptului că femeia s-a plâns anterior Poliției că bărbatul este agresiv, însă măsuri nu au fost luate.

Una dintre mâini a fost recuperată după ce a fost găsită în pădure. În loc de alta, însă, femeia va purta proteză întreaga viață. După ce despre caz a aflat presa, individul a ajuns după gratii, unde va petrece 14 ani.

Alte trei femei, Natalya Tunikova, Yelena Gershman și Irina Petrakova, urmează să primească, de asemenea, despăgubiri. Pe de altă parte, ministrul adjunct al Justiției, Mihail Galperin, este de părerea că statul rus nu ar trebui să fie considerat responsabil pentru cazurile de violență domestică pe care le comit unii indivizi.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button