fbpx

Elevă din Rusia, denunțată Poliției de directoarea școlii. Motivul: A distribuit informații despre proteste

O elevă din orașul rus Penza, care studiază în clasa VIII-a, a fost denunțată Poliției de directoarea școlii după ce a distribuit pe rețelele de socializare informații despre un protest antiguvernamental. Inițial, profesoara i-a cerut tinerei să șteargă informațiile pe pagina sa VKontakte, apoi a informat forțele de ordine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Părinții fetei au fost chemați la școală, menționându-se că „asemenea evenimente nu sunt salutate”, conform meduza.io. Totodată, adolescenta și mama ei au fost nevoite să petreacă mai multe ore în sectorul de Poliție, unde au oferit explicații despre presupuse „mesaje extremiste”, de care minora era învinuită.

Mama fetei a publicat pe rețelele de socializare și discuția fiicei sale cu diriginta. Potrivit anews.ru, aceasta precizează că a transferat deja eleva la altă instituție de învățământ.

„- Bună dimineața. Ce informații politice ai pe pagina VKontakte? Șterge imediat.
– Nu e despre Navalnîi, dar despre un partid permis.
– Dar pe fotografia de profil despre miting… Mai bine să te abții de la asemenea distribuiri. Partidul e permis, dar totuși asemenea manifestații nu sunt încurajate”, se arată în conversație.

Foto: anews.ru

Jurnaliștii precizează că tânăra este activista Partidului Rus al Comuniștilor. Reprezentanții formațiunii din Penza au relatat că susținătorii lor sunt reținuți după ce planificau să organizeze pe 23 februarie un protest cu genericul „Rusia fără palate și oligarhi”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button