fbpx

Drama familiilor care fug din Afganistan: Mama, tatăl și copiii au ajuns în țări diferite

Mii de localnici și străini se îmbulzesc pe Aeroportul din Kabul pentru a prinde un avion și a părăsi Afganistanul. Între timp, membrii familiilor celor care reușesc să plece pot ajunge în diferite țări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe rețelele de socializare circulă deja imagini cu sodați care au grijă de copiii pierduți în mulțime sau lăsați de părinți, în speranța că le oferă siguranță și un viitor mai bun. Potrivit surselor CNN, citate de Digi24, „au fost cazuri în care mama, tatăl şi copiii au ajuns în țări diferite”.

Se întâmplă din cauza separării în aglomerație. Totodată, un alt motiv este că nu toți membrii unei familii, din cauza mulțimii, nu pot trece concomitent prin porțile aeroportului.

Conform sursei citate, doar timp de 24 de ore din Kabul ar urma să aterizeze 33 de avioane americane, care să transporte câte 400 de pasageri fiecare în condiții normale. Oamenii, însă, ar fi gata să se înghesuie, doar să poată urca la bord.

Totuși, se pare că speranța afganilor se stinge încet. Jurnaliștii de la CNN precizează că de luni doar americanii care dețin cărți verzi și cetățenii statelor membre ale NATO vor avea acces la Aeroportul din Kabul, iar situația și securitatea translatorilor și militarilor care au colaborat anterior cu americanii rămâne incertă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button