fbpx

Două treimi din populația unei țări din Europa a fost testată la noul coronavirus. Câte persoane au fost testate pozitiv?

Din momentul în care autoritățile din Slovacia au anunțat că vor verifica toți cetățenii la noul Coronavirus, au fost efectuate peste 3,6 milioane de teste, aproximativ două treimi din populația totală a țării. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit presei internaționale, slovacii fac teste rapide antigen, care permit obținerea unui rezultat în doar 30 de minute. Deși acestea nu au rezultate sigure, pot identifica șapte din zece cazuri de infectare.

Potrivit datelor anunţate de premierul Igor Matovic, 38.359 dintre persoanele testate, respectiv 1,06%, au fost testate pozitiv şi urmează să se autoizoleze la domiciliu, regulă aplicată și pentru persoanele care nu au fost încă testate.

Testarea nu este obligatorie. Totuși, începând cu luni, 2 noiembrie, orice persoană prinsă în stradă fără testul negativ la noul Coronavirus, este amendată. Astfel, în ultimele două săptămâni, slovacii au făcut rânduri la centrele special amenajate din țară.

„Da, în Europa se spune că singura cale de a ieşi din pandemie este izolarea. Noi am demonstrat că nu este aşa. Cred cu tărie că această soluţie va funcţiona în Slovacia cu condiţia ca cei care au primit certificatul negativ să fie în continuare responsabili, iar cei cu rezultat pozitiv să rămână în carantină cu familia”, a declarat Matovic.

Operațiunea de testare este organizată de armata Slovaciei, astfel peste 46.000 de persoane, dintre care 6.000 de militari, sunt implicate în acest proces care se desfășoară în 5000 de centre amenajate pe tot teritoriul țării.

Articole asemănătoare

Back to top button