fbpx

Donald Trump după întâlnirea dintre Biden şi Putin: „O zi bună pentru Rusia”

Donald Trump, cel de-al 45-lea președinte american, a declarat miercuri seară că întâlnirea succesorului său cu preşedintele rus Vladimir Putin a fost „o zi bună pentru Rusia” şi a adăugat că SUA „nu obţinut ceva”, informează Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu am obţinut ceva. Am oferit o scenă foarte mare Rusiei şi nu am obţinut nimic”, a declarat Donald Trump pentru Fox News.

Trump a mai spus că Biden a dat undă verde conductei Nord Stream 2 fără să obţină ceva în schimb. Statele Unite ale Americii (SUA) considera până recent Nord Stream 2 un proiect care prezintă riscuri de securitate şi subminează interesele NATO prin privarea Ucrainei de veniturile cheie.

În timpul administrației Trump proiectul a fost aprig criticat şi SUA a impus sancţiuni companiilor implicate în construcţia ei.

Însă administraţia Biden a anunţat luna trecută că a renunţat la sancţiuni împotriva companiei din Rusia, cu sediul în Elveţia, Nord Stream 2 AG, care supraveghează construcţia unei conducte de gaze naturale care să conecteze Rusia şi Germania.

„A continua şi a impune sancţiuni acum, cred, ar fi contraproductiv”, a declarat Biden reporterilor.

Trump, care a impus sancţiunile proiectului a explicat pentru Fox News că a fost direct cu cancelarul german în perioada în care era preşedinte:

„M-am dus în Germania şi am spus: Ascultă, vă protejăm cu NATO la un cost foarte scăzut …. de ţara careia îi plătiţi miliarde de dolari. Cum vine asta?”

„Cred că a fost o zi bună pentru Rusia. Nu cred că am scos ceva din asta”, a concluzionat Trump despre Summitul dintre Putin şi Biden.

Articole asemănătoare

Back to top button