fbpx

Doi studenți din China cheamă Apple în instanță pentru lipsa încărcătorului din cutia iPhone

Doi studenți din China au decis să cheme Apple în instanță pentru că nu oferă un încărcător în cutia noilor sale telefoane. În situația de față, este vorba despre iPhone 12 Pro Max, un telefon care pornește de la un preț de peste 1000 de euro, care nu oferă alte accesorii în afară de un cablu de încărcare în pachet.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei doi studenți acuză Apple că declarațiile companiei referitoare la reducerea impactul ecologic este fals, întrucât niciunul dintre încărcătoarele pe care le aveau deja nu erau compatibile cu cablul din pachet, scrie go4it.ro.

iPhone-urile sunt livrate fără încărcător încă de anul trecut

Conform Shanghai Law Jurnal, citat de Phone Arena, unul dintre studenții care cheamă Apple în instanță spune că nu a putut să își încarce deloc telefonul cumpărat în lipsa unui adaptor de priză. Compania se apără spunând că aceasta este o practică comună acum pe piața de smartphone-uri, întrucât și alte companii au început să scoată adaptorul de priză din cutie.

Pe de altă parte, cei doi spun că majoritatea producătorilor de telefoane din China oferă încărcătoare în pachet sau oferă opțiunea de a primi un adaptor separat, înaintea cumpărării.

Printre motivele pentru care cei doi studenți acuză Apple că minte în legătură cu reducerea deșeurilor și protejarea mediului se numără și faptul că Apple încearcă să convingă utilizatorii să cumpere încărcătoare MagSafe, care folosesc tehnologie wireless. Acestea sunt însă mai puțin eficiente din punct de vedere al consumului de energie decât încărcătoarele pe fir.

Printre cerințele pe care acuzatorii le au se numără plata costurilor de judecată, furnizarea unui încărcător compatibil și plata a 100 yuan (15 dolari), daune morale. Se pare că nu este vorba despre încercarea de a stoarce milioane de la companie, ci despre o luptă ideologică, în această situație. De altfel, o decizie împotriva Apple în acest caz ar putea să deschidă poarta către obligarea companiei să ofere încărcătoare gratuite tuturor clienților din China.

Acești doi studenți nu sunt singurii care s-au plâns de decizia Apple. Chiar și autorități din țări precum Brazilia și Franța au luat Apple în vizor. Franța chiar obligă compania să livreze telefoanele alături de căști cu fir. Pe de altă parte, Uniunea Europeană pune presiuni asupra companiei să renunțe la port-ul de încărcare Lightning și să se alinieze la restul industriei, care a făcut deja tranziția la USB-C.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button