fbpx

Din 1 februarie, Italia impune noi restricții de călătorie

Noile restricţii legate de coronavirus în Italia au intrat în vigoare din 1 februarie. Persoanele care vor intra în Italia din ţări ale Uniunii Europene sau din alte state şi prezintă un certificat ce demonstrează că s-au vaccinat sau au trecut prin boală nu vor mai trebui să prezinte un test COVID negativ, începând de marţi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din cauza contagiozităţii ridicate a variantei Omicron, un test era obligatoriu până acum pentru toate persoanele, indiferent de statutul lor, scrie digi24.ro.

Autoritățile italiene au introdus mai multe măsuri, între care obligativitatea vaccinării persoanelor de peste 50 de ani. De la 1 februarie, cei care nu s-au imunizat vor fi amendați. Sunt schimbări şi în ceea ce priveşte mersul la cumpărături.

Amintim că CNSU din România a aprobat, luni, 31 ianuarie, modificarea condițiilor de carantină la sosirea pe teritoriul României. Perioada de carantină pentru cei care intră în România se scurtează la cinci zile şi pentru persoanele nevaccinate, netestate sau care nu au trecut prin boală.

Totodată, a fost eliminată lista țărilor cu risc epidemiologic. Condiția ca cei care călătoresc să nu stea în carantină este să fie vaccinați, trecuți prin boală ori testați negativ.

Articole asemănătoare

Back to top button