fbpx

De teama unei crize energetice, Germania anunță că va impune limite de temperatură în clădirile publice

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a anunţat vineri noi reglementări pentru a se economisi energie, pe fondul temerilor legate de o penurie de carburanţi ca urmare a disputei cu Rusia din cauza războiului din Ucraina, relatează dpa şi Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Clădirile publice vor putea fi încălzite doar la o temperatură de maximum 19 grade Celsius, clădirile şi monumentele nu vor mai fi iluminate noaptea şi panourile publicitare nu vor fi iluminate, a declarat ministrul Habeck pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung, scrie digi24.ro.

„Clădirile publice, cu excepţia spitalelor şi a instituţiilor sociale, desigur, ar trebui să fie încălzite la 19 grade Celsius”, a mai spus Robert Habeck pentru ziar, potrivit Agerpres.

„Mai multe economii sunt de asemenea necesare în sectorul muncii”, a spus el, fără a oferi alte detalii. El a spus că aceste aspecte sunt discutate cu Ministerul Muncii.

În iulie, Robert Habeck a prezentat un nou pachet de securitate energetică pe fondul unei scăderi accentuate a aprovizionării cu gaze ruseşti. Atunci, s-a precizat că este important să se reducă consumul de gaze la companii, clădirile de birouri şi în gospodăriile private.

Articole asemănătoare

Back to top button