fbpx

Cum și unde îl poți urmări pe Jeff Bezos zburând în spațiu? Călătoria este programată pentru marți

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, urmează să călătorească în spațiu. Deși ora de lansare ar putea să fie modificată din cauza vremii sau a unor eventuale probleme tehnice, zborul New Shepard este plănuit să aibă loc de la 16.00 (ora Moldovei). Lansarea va putea fi urmărită AICI.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Transmisiunea va începe cu 90 de minute înainte de ora planificată a lansării, deci la 14.30. Racheta New Shepard a Blue Origin a fost testată până acum fără oameni. Miliardarul de la Amazon, care a fondat Blue Origin în 2000, va lua parte la prima misiune.

Jeff Bezos va zbura în spațiu alături de fratele lui, Mark, pe 20 iulie. De asemenea, din echipaj mai face parte și Oliver Daemen, 18 ani, care va deveni cea mai tânără persoană care a zburat vreodată în spațiu. Totodată, Wally Funk – o femeie de 82 de ani, care a participat în anii 60 la programul „Mercury 13” – va fi cel mai în vârstă turist spațial.

„Sunt emoționat și curios. Toți astronauții care au fost în spațiu și care s-au întors au spus că experiența i-a schimbat cumva. Au văzut cum este să fie parte din atmosferă și au realizat cât de fragil este Pământul și că este doar o planetă, așa că nu știu cum mă va schimba pe mine, dar abia aștept să aflu”, a spus fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Excursia, care va dura aproximativ 11 minute de la decolare până la aterizare, va începe din sediul Blue Origin. Spectatorii se pot aștepta la fotografii exterioare ale rachetei și capsulei pe măsură ce va avansa în spațiu. Imaginile din interior și expresiile faciale ale lui Bezos nu vor fi făcute publice decât după zbor.

La fața locului vor fi prezenți reporteri de la CNN. De asemenea, urmează să fie transmis un briefing de presă post-zbor. Blue Origin este de asemenea așteptat să găzduiască un briefing de presă post-zbor cu Bezos și colegii săi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button