fbpx

Cum îți încarci corect noul telefon și de ce să nu folosești încărcătorul „de zece ani”

Majoritatea telefoanelor noi de top, indiferent dacă te uiți la Samsung, Apple sau altcineva, sunt șanse mari să vină la pachet fără un încărcător la priză. În astfel de situații, cel mai probabil, ești tentat să folosești un încărcător vechi, de acum câțiva ani, pentru ”că merge”. În realitate, ar fi bine să în vedere câteva detalii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urmă cu câțiva ani, odată cu iPhone 12, Apple a decis să nu-și mai vândă telefoanele noi cu încărcător de priză în cutie. Chiar dacă a primit mai multe amenzi din cauza acestei practici promovate ca fiind ”pentru protecția mediului”, aceasta a devenit standard în industrie, iar dacă îți cumperi un telefon Samsung de 8000 – 9000 de lei, este improbabil să mai găsești un încărcător în cutie. Iar cei doi giganți nu sunt singuri care fac asta.

Orice telefon se încarcă cu orice încărcător. Dacă ai un iPhone 14 și folosești un încărcător de 5W care a venit în cutia la iPhone 6, terminalul tău de top se va încărca fără incidente. Mai mult decât atât, va rămâne mai rece pe parcursul încărcării pentru că tensiunea va fi semnificativ mai mică decât este el capabil să primească. Cu toate acestea, nu ar trebui să faci asta.

Aproape orice telefon nou, mai ales cele scumpe, de la 2000 de lei în sus, vin la pachet cu o tehnologie de încărcare rapidă. Unele dintre terminale ajung la 80% în doar 15 – 20 de minute la priză. Această performanță nu este însă disponibilă decât cu încărcătoare pe măsură, de la 30W, la 60W sau chiar 90W.

Mai bine faci un efort și îți iei un astfel de dispozitiv de încărcare pentru a profita de ce are să-ți ofere noul smartphone. Va funcționa perfect, iar după câteva minute la priză, vei putea să ieși din casă fără să ai emoții că rămâi fără energie la jumătatea zilei. În plus, orice terminal din ultimii câțiva ani este optimizat să facă față cu brio chiar și celor mai rapide încărcătoare, inclusiv de laptop, dacă acestea din urmă sunt cu USB Type-C. Rămâne doar să-ți iei un încărcător bun, de la un producător cunoscut, preferabil același cu producătorul telefonului.

Articole asemănătoare

Back to top button