fbpx

Corpurile a 227 de micuți, descoperite de arheologi în Peru: „Oriunde săpam, găseam un copil”

Mai mulți arheologi au descoperit marți corpurile a 227 de copii, care – până la sfârşitul secolului al XV-lea – au fost sacrificați printr-un ritual din cultura precolumbiană Chimu, pe coasta de nord a statului Peru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit arheologului Feren Castillo, această descoperire este una fără echivalent în lume.

„Este vorba despre cel mai mare sit de sacrificare a copiilor. Săpăturile începute în 2018 au fost efectuate în situl Pampa la Cruz, în staţiunea balneară Huanchaco, la circa 700 de kilometri nord de Lima”, a spul acesta.

Cei sacrificați au avut vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani și erau uciși „în onoarea zeilor civilizaţiei Chimu”, pentru că astfel le-ar fi potolit mânia, din cauza căreia credeau că au loc catastrofele naturale, asociate fenomenului climatic El Nino. Arheologii mai susțin că ritualul s-ar fi petreut și în timpul unei ploi abundente.

„Oriunde săpam, găseam un alt (copil), înhumat cu faţa spre ocean. Unii au încă piele, păr şi poartă bijuterii din argint”, a mai adăugat arheologul, citat de digi24.ro.

În timpul Imperiului Chimu, sacrificările s-ar fi făcut la Huanchaco. O groapă similară a fost descoperită în 2018, în acelaşi sit din Pampa la Cruz, cu rămăşiţele a 56 de copii, iar o alta – cu corpurile a 140 de copii şi a 200 de lame tinere a fost găsită în aprilie.

„Huanchaco este cu siguranţă locul ales (de către cultura Chimu) pentru a efectua aceste sacrificii”, a concluzionat arheologul Feren Castillo.

Articole asemănătoare

Back to top button