fbpx

Coronavirus: Primul concert în aer liber la Tel Aviv pentru spectatorii vaccinați

Câteva sute de persoane vaccinate împotriva coronavirusului au participat vineri la un concert în aer liber organizat de primăria din Tel Aviv, primul de acest gen de la începutul pandemiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dansând și purtând măști de protecție, în jur de 500 de spectatori entuziaști au urmărit de pe gradenele stadionului de fotbal Bloomfield pe cântărețul pop israelian Ivri Lider, potrivit AFP.

„Este cu adevărat grozav, sunt fericit și aștept cu nerăbdare concertul”, a declarat Reut Gofer pentru AFP la sosirea pe stadion.

„Sper că acesta este începutul unei perioade în care vom putea reveni la viața noastră reală”, a adăugat ea.

Pentru a intra pe stadion, spectatorii au trebuit să prezinte un certificat de la Ministerul Sănătății israelian care să demonstreze că au primit cele două doze de vaccin Pfizer-BioNTech.

Mai mult de jumătate din populație Israelului a primit cel puțin o primă doză de vaccin coronavirus, fapt ce i-a permis să iasă treptat din cel de-al treilea blocaj la începutul lunii februarie.

Accesul la evenimente culturale, săli de sport și hoteluri este rezervat în prezent persoanelor cu certificat de vaccinare.

Aproximativ 796.465 de persoane infectate au fost identificate de statul evreu de la începutul pandemiei, dintre care aproximativ 5834 au murit.

„Întrucât majoritatea populației noastre este deja vaccinată, după un an de Covid, putem în cele din urmă să ne deschidem activitățile culturale și de divertisment”, a declarat Eytan Schwartz, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Tel Aviv, indicând că acest concert este primul dintr-o serie de concerte.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button