fbpx

Controversă în Portugalia, după ce refugiați ucraineni au fost primiți de militanți pro-ruși

O controversă a izbucnit vineri în Portugalia după ce presa a dezvăluit că refugiații ucraineni sunt găzduiți de militanți pro-ruși, potrivit AFP, citată de hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit săptămânalului Expresso, un membru proeminent al comunității ruse din Portugalia și soția sa, care lucrează la primăria din Setubal, au fost implicați în găzduirea a cel puțin 160 de refugiați ucraineni.

Potrivit unei refugiate ucrainene care a depus mărturie pentru acest ziar, cuplul a întrebat-o, printre altele, despre locul unde se află membrii familiei sale care au rămas în Ucraina după invazia Moscovei din 24 februarie.

Ca răspuns la acest fapt, Primăria din Setubal a emis o declarație prin care a anunțat că oficialul rus va fi îndepărtat din echipele care primesc refugiați ucraineni.

La începutul lunii aprilie, ambasadorul ucrainean la Lisabona, Inna Ohnivets, a declarat într-un interviu acordat CNN Portugalia că „organizații pro-ruse” s-au infiltrat în structurile de primire a refugiaților.

„De îndată ce au început să sosească refugiați în Portugalia în martie, am fost alertați că unii au fost primiți de elemente pro-ruse care se dădeau drept membri ai unor organizații internaționale sau chiar ucrainene”, a declarat președintele Asociației ucrainenilor din Portugalia, Pavlo Sadoka.

„Este la fel în toată Europa”, a asigurat el pentru agenția Lusa, după ce a discutat cu asociații similare din alte țări.

De la invazia rusă în Ucraina, Portugalia a primit peste 33.000 de refugiați ucraineni, dublând dimensiunea acestei comunități de imigranți, care a devenit a doua ca mărime din țară.

Articole asemănătoare

Back to top button