fbpx

Cartierul luxos din centrul capitalei Ceceniei, în care se află și palatul liderului Kadîrov, este supranumit „Chișinău”

Cartierul luxos din centrul orașului Groznâi (capitala Ceceniei, o republică din sudul Rusiei), în care se află și palatul somptuos al liderului local Ramzan Kadîrov, dar și alte imobile de lux este supranumit Chișinău (Кишинев). Potrivit unei anchete realizate de jurnaliștii de la proekt.media din Rusia, reședințele de lux, personale și profesionale ale lui Kadirov sunt situate chiar în centrul capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Toți oamenii importanți din Cecenia locuiesc în „Chișinău”

Din motive de confort și siguranță pentru șeful republicii, au schimbat în mod deliberat și albia râului Sunzha și acum reședința de lucru a liderului cecen este ca pe o insulă, înconjurată de un șanț de apă.

Aproape simultan cu reședința lui Kadirov, a început pe malul opus al Sunzha, construcția unui alt palat. Probabil că nu veți găsi un alt conac de lux în Groznâi. Parcela are mai mult de 9.000 de metri pătrați, de mărimea a două terenuri de fotbal, există chiar și o piscină în aer liber pe teritoriu – singura din oraș, potrivit anchetei.

Zona în care se află acest palat este numită popular „Chișinău” (în rusă Кишинев), scrie mold-street.com.

Aceasta pentru că majoritatea străzilor de acolo sunt numite după membrii familiei șeicului Kunta Khadzhi Kishiev, un șef sufistic venerat de Kadîrov.

Toți oamenii importanți locuiesc în „Chișinău” – aici, de exemplu, sunt casele luxoase ale familiilor lui Magomed Daudov (președintele legislativului cecen) și ale presupusei sore a deputatului Dumei de Stat Adam Delimkhanov. Aceasta este o zonă restricționată.

Este imposibil ca o persoană obișnuită să intre pe teritoriul „Chișinăului” și, cu atât mai mult, este imposibil să filmezi. Un locuitor, care a filmat toată această splendoare pe video, a fost condamnat recent la patru ani de închisoare.

Regina „Chișinăului”

Anul trecut, pe teritoriul „Chișinăului”, în ziua memoriei șeicului Kishiev, a apărut propria sa moschee juma (vineri, moscheea catedralei). Moscheea a fost numită Shaikhi Khazuev, un locuitor din Groznâi care a murit în 2019. Khazuyev nu era un teolog cunoscut și nu avea nimic de-a face cu religia, era un oficial obișnuit – în ultimii ani a ocupat postul de șef adjunct al departamentului Rostekhnadzor pentru Kaucaz.

Dar el avea o altă virtute – decedatul era tatăl Fatimei Khazuyeva, finalista unui concurs de frumusețe din Cecenia din 2006 și care potrivit proekt.media este acum a doua soție a lui Kadirov (care în total ar avea trei soții).

Anume Fatima Khazuyeva deține casa principală a „Chișinăului” – palatul cu piscină în aer liber, amplasat chiar vizavi de reședința lui Kadirov. În consecință, jurnaliștii au supranumit-o regina „Chișinăului” notează mold-street.com.

„Este dificil de estimat costul palatului deținut de Khazuyeva, dar așa cum se spune nu există astfel de oferte pe piață. Dar dacă te uiți la imaginile din aer, devine clar că în ceea ce privește gradul de lux și de suprafață, acest palat poate concura cu cele mai bune palate din Rublyovka (n. r. – un cartier de lux din suburbia Moscovei)”, susțin cei de la proekt.media.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button