fbpx

Care va fi următoarea revoluție în tehnologie, în viziunea lui Bill Gates

Inteligența Artificială (AI) va fi următoarea revoluție pentru industria tehnologiei, a declarat recent Bill Gates, unul dintre fondatorii Microsoft, în timp ce interacționa cu un utilizator pe platforma Reddit. Gates crede că metaversul și Web3 sunt concepte revoluționare, dar nu la fel de revoluționare precum Inteligența Artificială, scrie descopera.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Salut, Bill. Cu mulți ani în urmă, cred că în jurul [anului] 2000, te-am auzit spunând că oamenii supraestimează cum va fi Internetul peste cinci ani, dar subestimează cum va fi peste 10 ani. Există vreo tehnologie-mamut gata să schimbe totul? Orice tehnologie – nu doar Internetul”, a întrebat un utilizator pe platforma Reddit.

„Inteligența Artificială va fi [schimbarea] cea mare”, a răspuns Bill Gates.

ChatGPT, un chatbot de la OpenAI, a atras atenția lumii întregi

Previziunile lui Gates coincid cu momentul în care tot mai mulți experți realizează că visul îndrăzneț al lui Mark Zuckerberg de a crea un univers digital în care toată lumea se conectează, lucrează și se joacă nu atrage pe nimeni.

Pe de altă parte, ChatGPT, un chatbot de la OpenAI, a atras atenția lumii întregi. Mulți cred că ChatGPT are potențialul de a contesta modelul de business al Google, serviciul folosit de toți oamenii de pe Pământ atunci când caută un răspuns la o întrebare.

Inteligența Artificială, însă, a depășit acest punct. Recent, jurnaliștii de la Interesting Engineering au relatat cum un sistem bazat pe AI, dezvoltat de un start-up, este așteptat să apere primul său caz în fața unei instanțe de Statele Unite ale Americii. În afară de faptul că sistemul se pregătește intens pentru proces, tehnologia este așteptată să opereze în timp real și să ofere răspunsuri acuzatului prin intermediul unor căști.

Forțele Armate Chineze și-au pus toate speranțele în tehnologie

Forțele Armate Chineze și-au pus toate speranțele în tehnologie și folosesc Inteligența Artificială pentru a simula jocuri de război pentru operațiunile de invazie din Taiwan, prin care navele americane sunt monitorizate și contramăsuri electronice sunt lansate. Deși folosirea Inteligenței Artificiale în teatrul de război este un subiect intens dezbătut, experții din China cred că este acceptabilă pentru a descuraja SUA să întreprindă orice fel de acțiuni în regiunea taiwaneză.

Din fericire, Bill Gates nu s-a referit la astfel de întrebuințări atunci când a vorbit despre Inteligența Artificială. În schimb, fondatorul Microsoft a spus că este impresionat de Inteligența Artificială generativă, adică tehnologia care creează conținut nou. Mai multe, Gates are de gând să folosească AI la Fundația sa.

Gates este încrezător că Inteligența Artificială poate avea un impact semnificativ asupra educației și sistemului de sănătate. Spre exemplu, tehnologia ar putea fi folosită pentru a preda copiilor matematică într-un mod mai interesant. Cât despre medicină, Inteligența Artificială ar putea ajuta oamenii să obțină sfaturi medicale în regiuni în care medicii nu sunt disponibili.

Bill Gates nu este singurul care vorbește despre Inteligența Artificială

Atunci când un internaut a subliniat faptul că Inteligența Artificială ar putea duce la pierderea locurilor de muncă pentru profesori și medici, Gates nu a fost de acord, spunând că lumea chiar are nevoie de mai mulți profesori și medici, nu de mai puțini.

Previziunile lui Gates sunt, probabil, influențate de munca pe care continuă să o facă cu Microsoft. Compania ar dori să investească alte 10 miliarde de dolari în OpenAI. Cu toate acestea, Gates nu este singurul care vorbește despre Inteligența Artificială. Târgul de Tehnologie CES 2023 a inclus o sumedenie de aplicații noi care foloseau AI, de la servicii de monitorizare a animalelor de companie și până la programe ce pot monitoriza oamenii pe șosele.

Nu mai este niciun secret faptul că Inteligența Artificială este folosită în tot felul de industrii și duce la crearea altora noi. Realitatea virtuală este destul de revoluționară, însă nu va fi suficientă pentru a cauza o schimbare de paradigmă în lumea tehnologiei în anii următori.

Articole asemănătoare

Back to top button