fbpx

Care este cea mai bine vândută mașină din lume: Premiera în industrie la care nu se aștepta nimeni

Timp de câteva decenii, piața auto globală a fost dominată de mașini cu combustie internă, pe benzină sau motorină. Între timp, obiceiurile de consum se pare că s-au schimbat, iar tranziția la mașini „verzi” a fost ambiționată și de scăderea prețurilor la electrice și hibride.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, am ajuns în situația în care o mașină electrică este cel mai bine vândut autoturism la nivel global în 2023, cel puțin până la această oră. După primul trimestru din acest an, Tesla Model Y se pare că a ajung în mâinile celor mai mulți șoferi din diferite colțuri ale mapamondului, o victorie foarte impresionantă pentru Elon Musk, scrie Playtech.

Tesla Model Y – cea mai vândută mașină

Conform datelor agregate de LeFigaro.fr, după primul trimestru din acest an, Tesla Model Y a reușit să detroneze Toyota Corolla. Interesant este faptul că această victorie a producătorului american de mașini electrice a fost prezisă de Elon Musk încă din vara anului trecut, într-o conferință cu acționarii.

În mod previzibil, la momentul respectiv și având în vedere antecedentele lui Musk, nimeni nu l-a crezut. Nu de alta, dar Toyota Corolla părea imbatabilă deja de mulți ani și este actualizată constant.

Chiar și așa, JATO Dynamics a confirmat faptul că profeția CEO-ului Tesla s-a dovedit a fi corectă. De la începutul anului 2023 și până la finalul lunii martie, au fost vândute 256.400 de Toyota Corolla și cu peste 10.000 în plus de exemplare de Tesla Model Y, aproximativ 267.000 de unități.

Mai fascinantă este însă premiera în industrie. Nu s-a mai întâmplat niciodată ca o mașină 100% electrică să fie în frunte clasamentului global în materie de vânzări auto. „Este o veste importantă pentru industria auto”, a atras atenția Consultantul Juan Felipe Munoz de la JATO Dynamics. Victoria este una cu atât mai memorabilă cu cât compania Tesla are doar 20 de ani de existență și deja a depășit giganți din domeniu cu 100 de ani pe piață.

„Model Y a avut o evoluție bună în China, principala sa piață, în Statele Unite, unde a crescut cu 68%, și în Europa, unde a devenit cel mai bine vândut vehicul”, se mai arată în aceeași analiză citată.

Articole asemănătoare

Back to top button