fbpx

Bulgaria l-a expulzat pe conducătorul bisericii ruse. Decizia, criticată de Ambasada Rusiei din Sofia

Autoritățile bulgare l-au expulzat pe arhimandritul Vasian, care a condus Biserica Ortodoxă Rusă din țară, pentru că ar fi o „amenințare la adresa securității naționale”, au declarat mai mulți diplomați ruși pentru agenția oficială rusă de presă TASS, scrie Politico, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Arhimandritul Vasian, care a condus Biserica Ortodoxă Rusă din țară, a fost expulzat joi, împreună cu doi angajați ai bisericii Sfântul Nicolae Făcătorul de Minuni din Sofia, potrivit unui comunicat emis de ambasada rusă din Bulgaria.

„Suntem revoltați de faptul și forma deciziei luate de partea bulgară. Este evident că actuala conducere a Bulgariei și-a propus să distrugă nu doar legăturile socio-politice, culturale și umanitare dintre țările noastre, ci și să rupă relațiile dintre bisericile ortodoxe surori rusă și bulgară și să învrăjbească popoarele rus și bulgar unul împotriva celuilalt”,  a transmis Ambasada Rusiei pe pagina de Facebook.

Într-un interviu acordat Politico în luna iunie, fostul premier bulgar Kiril Petkov, a cărui alianță reformistă este în prezent principala forță într-un nou guvern, a declarat că Bulgaria trebuie să-i elimine din țară pe agenții susținuți de Moscova dacă speră să reușească în planurile sale ambițioase de a scăpa de crima organizată și de corupție.

Articole asemănătoare

Back to top button