fbpx

Boris Johnson: Nu este nicio șansă ca Ucraina să intre în NATO în viitorul apropiat

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, spune că nu există șanse ca Ucraina să se alăture NATO curând, relatează The Guardian, citat de digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Am vorbit cu Volodimir din nou, ieri. Știți și voi, desigur, înțeleg ce spune despre NATO și despre realitatea poziției sale. Toată lumea a spus-o, și am i-am spus-o clar și lui Putin, nu este nicio șansă ca Ucraina să intre în NATO prea curând.

Totuși, decizia despre viitorul Ucrainei trebuie luată de poporul ucrainean și de Volodimir Zelenski în calitatea lui de lider ales țării, iar noi îl vom susține”, a spus Boris Johnson.

Anterior, Zelenski a spus că „s-a liniștit cu mult timp în urmă” în privința aderării țării sale la Alianța Nord-Atlantică și că „NATO nu este pregătită să accepte Ucraina”.

„În legătură cu NATO, m-am liniștit cu mult timp în urmă, după ce am înțeles că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina pentru că alianței îi este frică de chestiuni controversate si de o confruntare cu Rusia. Și nu vreau să fim țara care cere asta în genunchi, nu vreau să fiu acel președinte”, a declarat Zelenski la ABC News.

Articole asemănătoare

Back to top button