fbpx

Azerbaidjanul anunță că a început, „în strânsă cooperare cu soldații ruși”, „demilitarizarea” Karabah-ului

Guvernul azer a anunțat, sâmbătă, că a început procesul de „demilitarizare” a regiunii separatiste Nagorno-Karabah. Anunțul că și regimul criminal de la Kremlin participă la această operațiune e surprinzător mai ales în contextul în care Rusia a pretins că susține mai degrabă Armenia în acest conflict și pare că își abandonează complet vechiul aliat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În strânsă cooperare cu soldaţii ruşi de menţinere a păcii, procedăm la demilitarizarea trupelor separatiste şi aducem un sprijin civililor”, a afirmat, într-o declaraţie de presă, Anar Eivazov, purtător de cuvânt al armatei azere, la Şuşa, oraş din Nagorno-Karabah controlat, de acum, Azerbaidjan. „Am confiscat deja arme şi muniţii”, a spus el, fără a da alte detalii.

Conform purtătorului de cuvânt, procesul de dezarmare „poate lua timp” pentru că unii luptători separatişti aveau bazele în zone montane îndepărtate. „Prioritare sunt deminarea şi demilitarizarea”, a punctat el.

Şase blindate, peste 800 de arme uşoare şi în jur de 5.000 de muniţii au fost predate deocamdată, a anunţat, vineri, contingentul rus de menţinere a păcii. Un prim convoi al Crucii Roşii internaţionale a intrat, sâmbătă, în Nagorno-Karabah, a constatat un jurnalist al AFP aflat la faţa locului, scrie Digi24.

Convoiul „a trecut prin coridorul Lacin pentru a aduce populaţiei 70 de tone de ajutor umanitar în principal”, a declarat o responsabilă a Crucii Roşii internaţionale, la postul de control armean de la Kornidzor.

Articole asemănătoare

Back to top button