fbpx

Armata, mobilizată contra lăcustelor. Țara care a trimis militarii să lupte cu insectele

Armata libaneză a fost mobilizată să lupte cu lăcustele. Milioane de insecte au dat năvală în regiunea de nord-est a țării, iar militarii au primit ordin să ridice elicopterele de la sol pentru a face față catastrofei naturale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată după îngrijorările autorităților că vântul își va schimba direcția, iar vietățile vor face prăpăd și la sudul țării, unde sunt amplasate terenuri agricole imense. Lăcustele au provocat deja anumite pierderi, iar autoritățile au reușit să nimicească o bună parte din roiuri, stropind insecticide în zonele cu pricină.

Totuși, mai multe roiuri au reușit să supraviețuiască, notează presa străină. Așadar ministerul Agriculturii din Liban rămân e în stare de alertă.

La rândul său, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) consideră că evenimentul este neobişnuit pentru această zonă. Potrivit specialiștilor, lăcustele se reproduc pe coasta Mării Roșii, dar schimbare a direcţiei vântului le-a împins în Iordania, Siria şi Liban.

Invazia de lăcuste, care amenință recoltele, se adaugă mai multor provocări cu care se confruntă Libanul. Bunăoară, ţară afectată de cea mai gravă criză financiară din ultimele decenii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button