fbpx

Arhipelagul Bahamas va fi lovit din plin de uraganul Dorian: Ciclonul a ajuns la cea mai puternică categorie

Locuitorii din Arhipelagul Bahamas se așteaptă la o furtună puternică în această seară. Asta după ce zona va fi lovită din plin de Uraganul Dorian, care a ajuns la categoria 5 – cea mai puternică pe scara de clasificare a intensității.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vântul bate cu peste 257 de kilometri pe oră, iar localnicii sunt grăpiți să se pună la adăpost, pentru că ar urma consecințe catastrofale. Celebrul paradis turistic este chiar în calea ciclonului (unul dintre cele mai puternice formate în Atlantic în ultimii ani), astfel – vor fi două zile de vânt foarte puternic şi inundații.

„Locuințele, casele, clădirile pot fi înlocuite. Viețile nu pot fi înlocuite. Eu am 1,85 metri înălțime. Valurile vor fi de două-trei ori mai înalte decât mine”, a spus prim-ministrul din Bahamas, Hubert Minnis.

Meteorologii se arată îngrijorați de urmările ciclonului, după ce au văzut de pe Stația Spațială Internațională dimensiunea uriaşă a acestuia. În context, locuitorii sunt încurajați de mesajele care vin din SUA.

„Nu sunt multe locuri unde poți să fugi ca să fii în siguranță în Bahamas. Spuneți o rugăciune pentru oamenii de acolo, deoarece urmează să se confrunte cu ceva extrem de puternic”, a transmis guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Cu toate acestea, cei din Florida au primit o veste bună. Deși se anunța că statul va fi lovit din plin de uragan – potrivit noilor informații – ciclonul va înainta către nord, paralel cu țărmul. Carolina de Sud şi Georgia ar putea avea, însă, de suferit, transmite digi24.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button