fbpx

Aprobat! Bitcoin – mijloc legal de plată într-o țară sud-americană

El Salvador a aprobat o lege prin care Bitcoin a devenit mijloc legal de plată, alături de moneda oficială a statului- dolarul american, anunță The Independent. El Salvador este prima țară din lume care acordă acest statut criptomonedei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Legea privind decizia respectivă a fost votată de către o majoritate impunătoare de 62 de deputați din 84. Este estimat faptul că aproximativ 70% din cetățenii statului El Salvador nu au acces nici măcar la servicii financiare obișnuite, precum conturi bancare.

Nayib Bukele, președintele din El Salvador, declară că adoptarea Bitcoin va ușura transferul banilor din străinătate, de la cetățenii țării care locuiesc acum în afara granițelor statului sud-american.

„Pe termen scurt, va genera locuri noi de muncă și va ajuta la incluziunea financiară a miilor de locuri de muncă din afara economiei formale”, a menționat Bukele, care mai este și de părere că adoptarea monedei digitale va duce la o accentuare a investițiilor.

Economia El Salvadorului este dependentă de banii trimiși în țară de către diasporă. Circa 20% din PIB-ul statului vine din această sursă. Mai mult de două milioane de cetățeni ai El Salvadorului locuiesc în afara țării, dar își mențin legăturile strânse cu statul și trimit, anual, înapoi peste patru miliarde de dolari.

Vezi și: Prima țară din lume care ar putea recunoaște Bitcoin drept valută oficială. „Va genera locuri noi de muncă”

Articole asemănătoare

Back to top button