fbpx

„Amenință că le vor aresta membrii familiilor dacă nu se predau”. Talibanii ar elabora listele afganilor care au colaborat cu Occidentul

Deși anterior promiteau să nu urmărească pe nimeni, talibanii ar elabora listele afganilor care au colaborat cu SUA și NATO. Acestea se referă în special la polițiști, ofițeri de investigații și militari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Datele au fost prezentate într-o investigație a Centrului Norvegian pentru Analize Globale, care oferă ONU expertiză în domeniul informațiilor, relatează Digi24, citând BBC. „Talibanii fac liste cu acești indivizi înainte de preluarea definitivă a tuturor marilor orașe. Amenință că îi vor ucide sau că le vor aresta membrii familiilor dacă nu se predau”, spun autorii raportului.

De asemenea, datele arată că militanții încearcă să recruteze noi informatori. Deocamdată, însă, nu este clar cine sunt aceștia și ce misiuni li se vor încredința.

Între timp, afganii au început să riposteze contra noului regim. Joi, de Ziua Națională a Afganistanului, mai mulți oameni au fost uciși pentru că au fluturat steagul țării, nu cel al talibanilor, la Kabul au fost scoase pe străzi camioane cu ostași înarmați și pornite sirenele după ce zeci de persoane au mărșăluit cu un drapel de 200 de metri, iar la nord-est se conturează ofensiva condusă de fostul ex-vicepreședinte și feciorul unui fost comandant militar.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button