fbpx

Amazon și Apple, amendați în Italia cu 200 milioane de euro pentru „practici anticoncurențiale”

Autoritatea antitrust din Italia a amendat giganții Amazon și Apple cu 68.7, respectiv 134.5 milioane de euro, pentru practici anticoncurențiale, scrie go4it.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, Apple și Amazon sunt acuzate că s-au înțeles pentru acordarea unor reduceri preferențiale de prețuri pentru produsele Apple și Beats vândute prin intermediul platformei de comerț electronic Amazon Italia. Aceste reduceri nu erau disponibile pentru alți comercianți care, fiind nevoiți să vândă la prețuri sesizabil mai mari, erau efectivi scoși de pe piață.

Totodată, au fost impuse restricții cu privire la vânzările peste graniță, discriminând astfel între cetățenii UE, constrânși să cumpere produsul respectiv din alte magazine care practicau prețuri diferite.

Potrivit autorităților italiene, cele două companii conspirat pentru reducerea competiției, asigurând că alți comercianți nu pot aplica discount-uri la fel de mari, încălcând Articolul 101 din legislația antitrust europeană.

În afară de amenda pe care trebuie să o plătească, cele două companii trebuie să permită de acum oricărui vânzător cu amănuntul să comercializeze produse originale create de brandurile Apple și Beats, oferind acces în mod nediscriminatoriu la aceleași oferte promoționale disponibile și pe marketplace-ul Amazon.it.

Apple și Amazon au anunțat deja că vor face apel împotriva amenzii primite, în urma verdictului dat în primă instanță la un tribunal italian.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button