fbpx

Alertă de coronavirus pe un Aeroport din România. Cum gestionează autoritățile situația?

O sută de pasageri care așteptau să se îmbarce spre Treviso, Italia, de pe aeroportul Timișoara sunt blocați pe pistă. Cauza ar fi o alertă de coronavirus, după ce avionul care urma să plece spre destinație sosise de la Bergamo, iar autoritățile ar fi decis că trebuie făcută o dezinfecție de urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Românii care aveau programat zborul spre Treviso așteaptă acum o altă aeronavă a companiei aeriene. Ministerul Sănătății transmite, pe de altă parte, că nu are date despre operatiunea de dezinfecție a aeronavei sosite din Italia la Timișoara.

Unii pasageri chiar au renunțat la călătorie, din cauza situației critice în care se află Republica Italiană la momentul actual.

Amintim că Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante și magazine. Românii din regiunile afectate sunt speriați și unii dintre ei ar vrea să revină în țară. În zona dată s-au înregistrat deja două decese și peste 120 de cazuri de contaminare.

Cetățenii români care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, a anunțat, duminică, Ministerul Sănătății de la București, scrie digi24.ro.

Nu sunt informații că s-ar fi înregistrat cazuri de îmbolnăvire printre cetățenii români. Ministerul de Externe de la București a anunțat că a constituit un grup de lucru care este în legătură permanentă cu autoritățile italiene.

 

Articole asemănătoare

Back to top button