fbpx

„A fost un val scurt”. Prima țară care ar fi învins tulpina Omicron și înregistrează considerabil mai puține cazuri de infectare

Scăderea vizibilă a noilor cazuri de COVID-19 în Africa de Sud din ultimele zile poate semnala că ţara a depăşit vârful ultimului val de infectări cu Omicron, spun experţii medicali, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Numărul zilnic de cazuri de infectări este nesigur, deoarece poate fi afectat de numărul diferit de teste, întârzieri de raportare şi alte fluctuaţii. Dar oferă un indiciu că infecţiile cu Omicron scad rapid după un vârf feroce.

După ce a atins un maxim de aproape 27.000 de cazuri noi la nivel naţional, cifrele au scăzut la aproximativ 15.424. În provincia Gauteng – cea mai populată din Africa de Sud, cu 16 milioane de locuitori, inclusiv cel mai mare oraş, Johannesburg, şi capitala, Pretoria – scăderea a început mai devreme şi continuă.

„Scăderea numărului de cazuri noi la nivel naţional, combinată cu scăderea susţinută a cazurilor noi observate aici în provincia Gauteng, care timp de câteva săptămâni a fost epicentrul acestui val, indică faptul că am trecut de vârf”, spune Marta Nunes, cercetător principal la Departamentul de analiză a bolilor infecţioase al Universităţii din Witwatersrand.

„A fost un val scurt (…) şi vestea bună este că nu a fost foarte grav în ceea ce priveşte spitalizările şi decesele”, a adăugat ea pentru AP.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button