fbpx

22 de oameni au murit, iar alți 16 sunt în stare critică, după ce au consumat alcool contrafăcut la Istanbul

Cel puţin 22 de persoane au murit şi 16 sunt în stare critică în spital după ce au consumat alcool contrafăcut la Istanbul, a anunţat vineri biroul guvernatorului local, adăugând că patru persoane au fost arestate în acest caz, relatează Digi24, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Autorităţile turcești au intensificat recent acţiunile care vizează contrabanda cu alcool înainte de sărbătorile de Anul Nou, efectuând numeroase operaţiuni la nivel naţional care vizează vânzători şi distribuitori.

Într-un comunicat, biroul guvernatorului din Istanbul a declarat că 11 din cei care au murit erau cetăţeni străini şi la fel cinci dintre cei spitalizaţi. În total, 46 de persoane au fost spitalizate pentru intoxicaţie cu alcool.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a impus taxe mari pe alcool. Impozitul pe băutura tradiţională raki, o băutură alcoolică cu gust de anason, a crescut vertiginos în ultimul deceniu, scrie Agerpres.

Preţurile băuturilor alcoolice în pieţe, restaurante şi baruri au crescut în ultimele luni din cauza taxelor mari şi a creşterii inflaţiei.

Economiştii au afirmat că impozitarea excesivă a alcoolului va încuraja oamenii să consume produse contrafăcute sau să fabrice băuturi acasă, determinând o creştere a cheltuielilor sanitare şi conducând la numeroase decese care pot fi prevenite.

Articole asemănătoare

Back to top button