fbpx

video | Directorul executiv CALM: Platforma DA a fost prima care a semnat angajamentul ca autonomia locală sa fie o prioritate guvernamentală

„Prioritatea Platformei DA a fost și rămâne fortificarea autonomiei locale și descentralizarea”. Acesta este mesajul general al unui eveniment organizat de formațiune la Costești, Ialoveni. Andrei Năstase a ținut să remarce faptul că partidul pe care îl conduce „a făcut cel mai mult pentru a implementa  dezideratului și îl consideră o prioritate”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Deputații Alexandr Slusari și Igor Munteanu au fost cei care au elaborat și promovat Legea nr.214 din 1 octombrie 2019, prin care primarii întregii țări, indiferent de culoarea politică, au beneficiat de finanțe în plus pentru comunitățile lor. Asta înseamnă circa 680 de milioane de lei în plus proveniți din impozitele și taxele plătite de persoanele fizice din localități, bani, care au rămas în bugetele locale”, a declarat Năstase.

La eveniment a participat în calitate de invitat special și Viorel Furdui, director executiv CALM, care a punctat angajamentele CALM pentru descentralizare și autonomie efectivă și și-a exprimat aprecierea pentru colaborarea eficientă a CALM cu deputații Platformei DA pe dimensiunea mai multor inițiative legislative elaborate în comun.


„Apreciem mult faptul că autonomia locală și descentralizarea reprezintă o prioritate pentru Platforma DA. Și nu e prioritate declarată, ci una asumată prin faptele dvs. Mă bucur mult că ați fost printre primii care ați semnat angajamentul ca autonomia locală și descentralizarea să fie o prioritate guvernamentală și cred că este mare nevoie de dumneavoastră în viitoarea configurație guvernamentală”, a afirmat Furdui.

 

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button