fbpx

„Regret că suntem într-o epocă în care nu pot să-i rup maxilarul”. Doi candidați, la cuțite în timpul dezbaterilor electorale

Divergența de opinii între liderul PUN, Octavian Țîcu, și purtătorul de cuvânt al Partidului NOI, Cristian Rizea, a dus la un conflict verbal între cei doi candidați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Invitați la o emisiune de dezbateri electorale de la TV8, cei doi au exprimat opinii diferite cu privire la necesitatea Unirii R. Moldova cu România. După un schimb de replici, Țîcu a declarat că formațiunea sa, în caz că ajunge la putere, va face ca Rizea să fie extrădat în România, acolo unde ex-deputatul român a fost condamnat la închisoare cu executare. Ulterior, liderul PUN a afirmat că regretă că este „într-o epocă în care nu poate să-i rupă maxilarul” reprezentantului Partidului NOI.

Țîcu l-a întrebat pe Rizea dacă știe câți soldați români au murit în timpul primului Război Mondial. „Au murit mulți”, i-a răspuns acesta din urmă.

332 de mii. Pentru un ideal în care trăiți și dumneavoastră. Știți câți români au murit în al doilea Război Mondial?”, a mai întrebat Țîcu.

Rizea a pus la îndoială faptul că populația României și a Republicii Moldova și-ar dori Unirea, faptul ce l-ar fi deranjat pe liderul PUN.

Dumneavoastră veți aici și contestați idealul Unirii”, a afirmat Țîcu, spunând despre adversarul său că vorbește cu vocea Moscovei și că nu are memorie istorică.

În replică, Rizea a declarat că Unirea ar transforma Republica Moldova în sluga României, și că elitele politice de la București nu-și doresc reunirea. „Eu cunosc situația de acolo, am trăit în România și știu ce-și doresc la ora actuală. Nu mă puteți acuza că nu o știu. Dumneavoastră poate sunteți de bună credință, dar situația e alta. Ei vor să acapareze R. Moldova și să ia mai multe subsidii de la UE, să-și extindă schemele și aici”, a spus ex-deputatul PSD din România.

Ce pot să vă promit este că PUN vă va extrăda în România, ca să ajungeți acolo unde trebuie (n. r. – la închisoare)”, a mai spus Țîcu.

Am unicul regret că suntem într-o epocă în care nu pot să-i rup maxilarul individului”, a încheiat liderul PUN.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button