fbpx

Audit electoral 2021 | Două case, 15 conturi bancare și pensie de sute de mii de lei. Averea celui mai vârstnic lider de partid la anticipate

Un apartament, două case, pensie de sute de mii de lei și 15 conturi bancare. Aceasta este averea agonisită de cel mai vârstnic lider de partid la anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Auditul Electoral ZUGO continuă cu analiza declarației pe proprie răspundere, depusă la Comisia Electorală Centrală de președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. Perioada indicată este ianuarie 2019-decembrie 2021, chiar dacă suntem abia în iunie 2021.

În acest interval fostul șef de stat a primit salariu și premiu de la Parlament. Pensia lui Voronin a constituit 349.961 de lei, iar a soției – 38.819 lei. De asemenea, Taisia Voronin a mai adunat venit de aproximativ cinci milioane de lei de pe urma deținerii unor obligațiuni la o bancă din Republica Moldova.

Valoare terenurilor deținute de familia Voronin depășește 294.000 de lei, iar a celor două case, apartamentului și garajului – două milioane de lei. De asemenea, în posesia fostului șef de stat se află și un vehicul de model AUDI A8, procurat în 2009 și deținut din 2017. Valoarea declarată este de peste 214.000 de lei.

În același timp, sunt 15 conturi bancare pe care le deține Voronin și/sau apropiații săi. Unele dintre ele au fost închise în perioada 2019-2021, însă pe celelalte sunt depozitate în total, în diferite valute, aproape trei milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: 

Audit electoral 2021 | Dodon declară că nu are mașini, iar soția ar câștiga mai mult, fiind angajată la o companie afiliată PSRM

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button