fbpx

grafic | Pozițiile universităților din R. Moldova în clasamentul internațional. Care este cea mai bună potrivit Webometrics

Webometrics, cunoscut și sub numele de Ranking Web of Universities, a publicat o nouă ediție a topului universităților din întreaga lume. În analiză sunt incluse și sunt analizate peste 24.000 de universități de pe toate continenetele, inclusiv 24 de instituții de învățământ superior din Republica Moldova. Potrivit analizei Webometrcis, cea mai bună universitate din Republica Moldova este Universitatea de Stat din Moldova (USM).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a realiza acest top, Ranking Web of Universities a analizat următorii indici: vizibilitate, transparență și excelență.

Topul arată în felul următor: Locurile fruntașe le ocupă Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.


Amintim că în ultimul raport Webometrics din ianuarie 2021, poziția de lider în topul universităților din țară o deținea Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM). Aceasta se clasa pe locul 261 – în Europa Centrală și de Est, pe locul 1081 – în Europa şi pe locul 3392 în lume. Astfel, UTM este detronat de USM.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button