fbpx

foto | Cum să înveți mai ușor o limbă străină? „Life hack-uri” care te pot ajuta să devii poliglot

În ziua de azi, cunoașterea limbilor străine a devenit o necesitate. Pentru cei care încă nu stăpânesc o altă limbă decât cea maternă timpul nu este pierdut, trebuie doar să vă înarmaţi cu perseverenţă şi multă răbdare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În procesul de învățare a unei limbi există mai mulți pași, toți fiind foarte importanți. Pentru a ajunge la succes, trebuie să depuneți multă muncă și să urmăriți cu atenție îndemnurile celor cu experiență în domeniu.

În primul rând, stabileşte-ţi un plan clar de acţiune. Acesta poate fi un program de studiu zilnic în funcţie de posibilităţile tale. Dicţionarul, gramatica de bază a limbii străine şi un ghid de conversaţie sunt instrumentele obligatorii cu care trebuie să te înarmezi atunci când te hotărăști să începi studiul. Pentru a obţine rezultate optime după doar câteva luni, este recomandabil cel puţin o oră de studiu intensiv în fiecare zi.

Foto: ro.stockfresh.com

Învaţă alfabetul şi regulile de pronunţie. Acestea sunt primele lucruri care trebuie memorate. Pentru a dobândi o pronunţie cât mai corectă este recomandabil să ascultaţi materiale audio în limba respectivă, pentru a înţelege ritmul şi intonaţia.

Foto: totalmall.com

Memorează cuvinte. Se spune că repetiţia este mama învăţăturii, iar în cazul limbilor străine regula se aplică cu atât mai mult. Repetă zilnic cât mai multe cuvinte, studiază cum vorbesc alte persoane în limba respectivă. Chiar dacă pronunţia nu îţi iese perfect din prima, continuă să repeţi. În primele două săptămâni este recomandat să învăţaţi cel puţin 100 de cuvinte, precum şi formule simple de salut.

Foto: avantaje.ro

Urmăreşte filme fără subtitrare sau citeşte direct în limba străină. Chiar dacă la început misiunea pare aproape imposibilă, vei desluşi acţiunea din context, iar pe parcurs, te vei obişnui cu cuvintele şi vei înţelege singur dialogul.

Foto: fanipogody.pl

Pronunţă cu voce tare. Atunci când nu ai cu cine purta dialog în casă, nu ezita să repeţi singur cu voce tare expresiile şi propoziţiile învăţate, aşa te vei obişnui să pronunţi cât mai corect.

Foto: romaniatv.net

Învaţă prin joc! Când învăţaţi o limbă străină este esenţial să nu vă pierdeţi entuziasmul şi să nu vă limitaţi exclusiv la studiu. Puteţi învăţa, consolidând cunoştinţele într-un mod distractiv. Căutaţi jocuri în limba pe care o studiaţi, ascultaţi muzică în aceeaşi limbă şi încercaţi să desluşiţi singuri mesajul.

Articole asemănătoare

Back to top button