fbpx

foto | Când ai fost ultima dată la un concert internațional de Jazz? Acum Jazz-ul american și cel modern sunt într-un concert chiar la noi în Chișinău!

Jazz’n Chișinău te invită să marchezi cea de-a 10-a ediție de Jazz’n Chișinău International Festival – la un nou concert cu multă energie, armonie și voie bună! Timp de două zile în sala de la DIGITAL PARK vor evolua patru formații muzicale, la final fiind prezentată o fuziune nouă, a mult îndrăgitelor în spațiul balcanic, fermecătoarelor Surorilor Osoianu – cu Jazz’n Chișinău. Astfel, vin-o să asculți muzică de calitate adusă de muzicienii din: Moldova, Ucraina, Polonia, dar chiar și Cuba!

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul va avea loc în acest an pe 24 și 25 mai, între orele 19:00 și 21:00, la Digital Park. Biletele pot fi procurate la un preț de la 150 pana la 400 lei, urmând link-ul dat: Jazz’n Chișinău International festival – iTicket.md.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, veți putea savura offline și într-un concert de o astfel de anvergură, JAZZ-ul – arta muzicală de confruntare, cu origini de la populația sclava afro-americană.

Valeriu Culea, organizator al Jazz’n Chișinău International Festival: „Jazz-ul cuprinde trei culori: Libertate, Ritm și Armonie. Fiecare din culori, mereu trebuie sa fie în schimbare și mișcare! Altfel, Jazz-ul e ca o „Revoluție”, care nu sfârșește niciodată!”.

Festivalul Jazz’n Chișinău deja de mai mulți ani rămâne a fi printre cele mai ample evenimente culturale de nivel european în Republica Moldova, prezentând la fiecare ediție idei și viziuni noi în domeniul jazului modern. Festivalul a obținut un premiu pentru merite remarcabile în domeniul artei, fiind unul dintre cei 24 de câștigători al prestigiosului Concurs European de Festivaluri, EFFE 2019-2020, selectați dintr-o listă de 715 festivaluri europene de Artă și Cultură.

Concursul a fost organizat de Asociația Europeană a Festivalurilor (European Festivals Association), cu sprijinul Uniunii Europene.

Link la profilul de FB – https://www.facebook.com/jazzn.chisinau

Link la event-ul pe FB – https://fb.me/e/3nYwrzKCQ

Link la profilul de IG – https://www.instagram.com/chisinau_jazz/

PROGRAMUL CONCERTELOR – CHIȘINĂU:

24 mai, 19:00 – 20:00

„Taras Bakovskyi Quartet” (Polonia, Cuba, Ucraina): Taras Bakovskiy (saxophone), Roland Abreu (duble bass), Pawel Kukula (piano), Dominik Jaske (drums).

20:00 – 21:00

„American jazz pulsations” (Polonia, Moldova, Ucraina): Ion Vârlan (bass), Taras Bakovskiy (saxophone),  Mihaela Handuca (vocal), Valeriu Culea (keys), Gary Tverdohleb (drums).

25 mai, 19:00 – 20:00

„Cristian Chiaburu Project” (Chișinău – Tiraspol): Cristian Chiaburu (bas), Dmitrii Sergheev (sax), Oleg Leshtaev (drums), Iulian Ursu (percussion), Dan Brumă (guitar), Vadim Shinnik (keys).

20:00 – 21:00

Jazz‘n Chișinău & Surorile Osoianu în „New Moldavian Sounds’’ Project:

Violeta Grecu – special guest, Ion Vârlan, (bass), Taras Bakovskiy (saxophone), Valeriu Culea (keys/leader), Gary Tverdohleb (drums), Mihaela Handuca (vocal).

Articole asemănătoare

Back to top button