fbpx

video | Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a UTM – locul unde te așteaptă profesiile viitorului

Luna iulie este perioada importantă pentru absolvenții liceelor. Anume acum ei își decid viitorul. Anume de universitatea și facultatea aleasă depinde viitorul lor. Oferta pe piață este mare, dar cum să faci alegerea potrivită, așa încât viitoarea profesie să fie una de perspectivă și să fie una de top atât în țară, cât și peste hotare? Cum să alegi, inclusiv, universitatea care îți va oferi cele mai bune condiții de studii și cei mai buni profesori, dar și ore practice, astfel încât la finalizarea facultății să ai o pregătire solidă atât teoretică, cât și practică?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Profesiile viitorului

Sunt o sumedenie de factori de care trebuie să ții cont la alegerea viitoarei profesii, dar este important să ai răspunsurile la două întrebări: 1. Va fi actuală și căutată în viitor profesia pe care o alegi, în condițiile schimbărilor tot mai rapide la nivel global? 2. Vor fi valabile, la nivel internațional, studiile pe care le faci, astfel încât să poți concura pe piața muncii, care devine din ce în ce mai globalizată?

Bineînțeles că primul domeniu care îți vine în minte când te gândești la viitor este IT. World Economic Forum, în colaborare cu LinkedIn și Coursera (două dintre cele mai mari platforme de joburi, respectiv cursuri online) au stabilit un top al meseriilor viitorului. Primul domeniu în listă este IT. Iar printre joburile de viitor, fără de care industria digitală nu va putea evolua și performa sunt: Data Analysts and Scientists (Analiști date), Artificial Intelligence and Machine Learning Specialists (Specialist Inteligență Artificială și Machine Learning), Robotics Engineers (Ingineri robotică), Software and Application Developers (Dezvoltatori software/ aplicații), Information Security Analysts (Analiști Securitatea Informației), potrivit www.thestudent.ro.

De ce FCIM?

Unde la noi în țară îți poți face studiile și obține una din profesiile viitorului, care să-ți permită să ai un job într-un domeniu căutat, bine plătit, și care să-ți ofere acces la piața muncii pe tot globul? În Republica Moldova, singura instituție superioară de învățământ specializată în acest domeniu este Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), mai exact Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM).

FCIM este Facultatea care oferă 12 programe de licență, printre care Automatică și Informatică, Calculatoare și rețele, Electronica aplicată, Ingineria software, Ingineria biomedicală, precum și opt programe de master precum Managementul aplicațiilor informaționale, Microelectronică și nanotehnologii, Securitate Informațională, Tehnologia Informației, care se înscriu perfect în viziunile și așteptările omenirii legate de cele mai căutate profesii din viitor.

Perla Universității Tehnice

Cu peste 200 de cadre didactice profesioniste și peste 2.600 de studenți, FCIM poate fi considerată o perlă a Universității Tehnice. Facultatea este înzestrată cu cele mai moderne laboratoare universitare din țară, centre de creativitate tehnică și de cercetare științifică. Toți studenții Facultății sunt asigurați cu locuri în cămin, iar 75% din locurile disponibile sunt cu finanțare de la stat.

Instruirea se face în patru limbi – română, rusă, engleză sau franceză, iar studenților le sunt oferite posibilități de a studia peste hotare, în baza programelor de mobilitate academică.

Studenții FCIM obțin în fiecare an numeroase premii și nominalizări la concursuri internaționale, iar absolvenții înregistrează cea mai mare rată de angajare după absolvire. Pentru că obțin cele mai căutate profesii, dar și cunoștințe pe măsură.

Facultatea este amplasată în sectorul Râșcani din Chișinău, într-o zonă modernă, cu infrastructură socială și de transport dezvoltată. Iar în imediata apropiere, viitorii studenți se vor bucura și de o altă mândrie a UTM – Parcul muzeu al tehnicii, unic în Republica Moldova.

Limbajul IT este unul internațional, astfel încât te poți angaja oriunde în lume, având un calculator, acces la Internet și cunoștințe acumulate la FCIM.

Astăzi, UTM și Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică au răspuns pentru fiecare absolvent care se gândește la viitorul său, care își dorește o profesie de perspectivă și siguranță.

Au mai rămas zile numărate până când cei care încă nu s-au decis își pot asigura viitorul. Actele pot fi depuse până la 30 iulie. Procedura e simplă – îți poți programa depunerea la unul din numerele de telefon 060 30 20 53, 060 30 20 54, 060 30 20 55, sau poți aplica online, pe www.utm.md, la rubrica „Admiterea 2021”.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu suportul Proiectului TEKWILL implementat de ATIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Articole asemănătoare

Back to top button