fbpx

Ești tânăr și vrei să promovezi principiile statului de drept? Aplică la Școala de Iarnă „Democrația Aplicată”

CRJM a dat start înscrierii la școala de iarnă „Democrația aplicată”. Evenimentul se va desfășura în afara municipiului Chișinău, în perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2020 și este destinat studenților și proaspeților absolvenți ai facultăților de drept, jurnalism, psihologie, relații internaționale, științe politice și administrative sau din alte domenii conexe, care sunt interesați de promovarea democrației în Republica Moldova.

Școala este la cea de-a a patra ediție și își propune să sporească gradul de conștientizare și înțelegere a problemelor pe care le înfruntă Moldova în drumul său spre democrație și să încurajeze promovarea drepturilor omului, gândirea critică și activismul civic în rândul studenților și tinerilor profesioniști.

În cadrul evenimentului, aplicanții vor afla:

  • Care sunt principiile democrației și ale statului de drept?
  • Care sunt instrumentele de combatere a corupției și de protecție a drepturilor omului?
  • Cum te poți proteja de propagandă și știri false?
  • Ce înseamnă activism civic?

Care sunt condițiile de participare?

  • Să fii student al anului III-IV, masterand sau proaspăt absolvent al facultății de drept, jurnalism, relații internaționale, științe politice, administrație publică, asistență socială, istorie, filosofie, psihologie, economie, pedagogie;
  • să cunoști limba română;
  • să fii disponibil să participi la școala de iarnă în afara municipiului Chișinău pe întreaga durată a acesteia (patru zile);
  • sunt eligibile și persoanele care au participat anterior în cadrul școlii de iarnă/vară „Democrația Aplicată”, însă prioritate au cei care nu au participat anterior.

Evenimentul este gratuit, iar organizatorii vor acoperi cheltuielile de transportare, cazare și cele de masă. Selectarea participanților se va face în două etape, iar cei care își doresc să se implice trebuie să completeze aici formularul de aplicare. Data limită de înregistrare este 16 decembrie.

Articole similare

Back to top button
Close