fbpx

O singură fracțiune, Constituție nouă și președinte ales în Parlament. Aspirațiile lui Voronin înainte de anticipate

După alegerile parlamentare anticipate, Vladimir Voronin susține că e necesară crearea unei comisii care va elabora o nouă Constituție. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni difuzate la PublikaTV, ex-șeful statului punctând că „vrea să revină la ce a fost”.

Liderul comuniștilor a menționat că ar fi cazul ca blocul socialiștilor și comuniștilor să aibă o singură fracțiune în Parlament, nu două cum se anunța anterior. De asemenea, politicianul își dorește ca președintele țării să fie ales de Parlament.

„Eu cred că o republică parlamentară trebuie să fie cu adevărat parlamentară. De când a fost introdusă prevederea precum că președintele țării este ales de popor, nu putem vorbi despre o republică parlamentară”, a declarat Voronin.

Primul pe lista blocului, Voronin a mai dezvăluit că programul electoral al formațiunii reprezintă și un concept de funcționare a viitorului Guvern. Pe de altă parte, acesta declară că Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor nu au discutat despre partajarea funcțiilor după scrutin.

Articole asemănătoare

Back to top button