fbpx

Vrei calitate, stil propriu și ai obosit de hainele gata puse pe umeraș? Fii TU într-un costum la comandă realizat de „Florentino Delure”

Care este diferența dintre un costum cusut la comandă versus unul produs în masă? „Florentino Delure” vine în ajutor celor care au obosit de hainele gata puse pe umeraș și explică care este specificul unui constum realizat exact pentru tine, conform stilului propriu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Industria de producere a hainelor pentru bărbați s-a modificat în totalitate în ultimul timp, parțial – din cauza dezvoltării accelerate a multor companii mari, dar și datorită inovațiilor care au apărut. Astăzi, avem acces la un număr mare de opțiuni, de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe – lucru care nu numaidecât face alegerea mai ușoară, în special atunci când nu există diferențe foarte clare.

Dacă ai decis să-ți completezi garderoba cu un nou costum, pentru a te ajuta să faci alegerea perfectă, îți prezentăm care este specificul unui costum cusut la comandă versus unul produs în masă.

Ce reprezintă un costum gata pentru a fi purtat (produs în masă)?

Un costum de pe umeraș este cea mai cunoscută și populară metodă de procurare a unui costum clasic pentru bărbați, în zilele noastre. Acestea sunt fabricate conform unor mărimi standard, stilul și croiul este determinat de către un designer. Totul, practic, este făcut de către mașinării, iar cumpărătorii puțin cu ce mai pot interveni pentru a face modificări.

Odată ce procuri un astfel de costum, te poți aștepta și la unele dificultăți. De regulă, acestea se uzează rapid, deoarece nicio haină de masă nu poate fi potrivită perfect pentru toate tipurile de constituție a corpului și, definitiv, nu arată bine pe oricine. Plus, fiecare țară unde se fabrică costume bărbătești are propriul sistem pentru determinarea mărimilor standarde – lucru care ar însemna că este imposibil să găsești o valoare universală pentru întreaga omenire.

Chiar dacă aparent acestea sunt mai ieftine, nici acest lucru nu este valabil în toate cazurile – să nu uităm despre valoarea brandului și calitatea materialului. Totuși, cea mai mare parte a acestor haine nu au un material între țesătură și căptușeală, de regulă acestea sunt lipite una de alta cu ajutorul temperaturii. Astfel, companiile economisesc timp și bani, dar dezic sacoul de suport și structură de pânză. Și să nu uităm că, de fiecare dată când procurăm o ținută gata fabricată, oricum intervenim cu schimbări (cel puțin lungimea pantalonilor și mânecilor) – cheltuieli care tot trebuie luate în calcul.

Costumul pentru bărbați la comandă – prin ce este mai bun?

Costumul la comandă este forma superioară de exprimare a personalității bărbatului prin îmbrăcămintea formală. O metodă venită din secolele trecute, dar care a reapărut vehement și în zilele noastre. Iar dacă pe atunci nu oricine avea acces la un costum pentru bărbați de lux, astăzi situația este alta. Orice persoană cu un venit mediu sau peste mediu are posibilitatea de a purta un costum creat individual. Te întâlnești cu croitorul, împreună discutați despre țesătura dorită, stilul și multe alte aspecte. După, se iau măsurile, se face un model pe hârtie și pe parcurs se fac diverse modificări, pentru a obține exact rezultatul dorit.

Tiparul

Atunci când vorbim despre un costum construit la comandă, totul se creează de la zero. Pentru fiecare client este creat un tipar individual, ce poate fi modificat de nenumărate ori conform mărimilor clientului. Chiar și găurile de la mâneci, curbura spatelui și umerilor sunt construite conform trăsăturilor individuale. Reverul tot poate fi adaptat preferințelor.

Croiul

La construcția costului individual, croiul este o parte importantă a procesului. Odată ce croitorul avansează în muncă, s-ar putea să fie nevoie să mergi în mod repetat la meșter.

De regulă, există trei etape de bază: însăilarea scheletului, croiul prealabil și retușurile de final. La fiecare dintre acestea poți fi chemat în vizită, pentru mai multă acuratețe la obținerea rezultatului final.

Țesătura

Odată ce ai decis că vrei un costum la comandă, ți se va pune la dispoziție o gamă largă de materiale pentru construcția hainei:

  • lână – cel mai popular material la crearea costumelor, datorită rezistenței sale și ușurinței în manevrare;
  • coton – pentru a obține costumele ușoare, perfecte pentru vară;
  • in – la fel, un material ușor și care respiră bine, dar mai puțin practic pentru utilizarea zilnică;
  • tweed – un material mai puțin formal, dar cu o structură rigidă și mai groasă decât lâna. Este disponibili în multe culori și uzoare;
  • mătase – chiar dacă mai des este utilizată drept căptușeală, există și costume din mătase, aceasta fiind un material ce conferă un luciu natural și frumos hainei.

Calitatea și individualitatea

Pe lângă faptul că se va potrivi perfect, costumul la comandă este rezultatul muncii manuale, adică cusut cu mai multă atenție la detalii. Buzunarele, nasturii, centura și multe alte elemente vor fi create cu acuratețe și rafinament. Pe lângă aceasta, ai posibilitatea de a personaliza costumul, după bunul plac: numărul de butoni, stilul buzunarelor, pantaloni cu pliuri sau fără, numărul tăieturilor la spatele sacoului etc.

Haina poate spune multe despre un bărbat – alege să arăți bine și elegant! Pentru a găsi un costum la comandă în Chișinău, care să îndeplinească cele menționate mai sus, poți merge la „Florentino Delure”, la adresa str. Șciusev, 80, și sigur vei găsi opțiunea perfectă pentru tine!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button