fbpx

Termoizolarea casei: Cinci reguli de aur pentru izolarea eficientă a locuinței tale

Termoizolare casei permite menținerea unei temperaturi confortabile pe timp de iarnă, totodată, ajută la reducerea semnificativă a costurilor pentru energie – un lucru actual în contextul creșterii constante a prețurilor. Cu toate că inițial pare o sarcină ușor de realizat, în realitate există o serie de factori care influențează calitatea și nivelul de izolație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă nu știi despre ce este vorba, iată cinci reguli valoroase, pe care trebuie să le iei în calcul înainte de a începe lucrările.

Calculează corect cantitatea de material izolant

Acest lucru este necesar nu numai pentru a economisi din buget, ci și pentru o izolație termică mai eficientă. La calcul, este important să se ia în considerare tipul clădirii, caracteristicile climatice ale regiunii, specificul elementelor structurale (acoperiș, pereți, mansardă, subsol) și gradul de eficiență energetică a locuinței. Specialiștii în domeniu te pot ajuta să faci acest lucru exact și corect. Dacă alegi corect compania, poți chiar beneficia de auditul termic gratuit. Plus, nu uita, aceste investiții se vor recupera din contul economiilor ulterioare.

Alege materiale izolante eficiente, care au conductivitate termică scăzută

Totodată, nu trebuie să fugi după materiale de grosime cât mai mare, deoarece un criteriu important este conductivitatea termică. Astăzi, poți găsi soluții optime și ecologice, precum izolația din spumă poliuretanică. Aceasta are rezistență termică înaltă (R)1,67- 5,0 m2K/W, sau conductivitate termică(λ) scăzută 0.022 W/mK, greutate redusă, permite economii de până la 40% la energie, are termen de exploatare îndelungat și asigură izolare fonică, inclusiv. Pentru astfel de servicii de izolare în Moldova, poți apela la compania Zugro.

Ai grijă ca toate crăpăturile să fie bine acoperite

Este important nu numai să protejezi casa de frig, ci și să păstrezi aerul cald în ea, care poate ieși cu ușurință prin fisurile dintre ramele ferestrelor sau pe ușa din față. Este mai bine să etanșezi cu grijă toate fisurile mici înainte de perioada rece a anului.

O modalitate simplă pentru a verifica pe unde pătrunde aerul de afară este să pui lumânare aprinsă sau un chibrit în apropierea zonelor cu potențială problemă, într-o zi cu vânt. Mișcările flăcării vor indica dacă e cazul să întreprinzi ceva.

Instalează geamuri din termopan de înaltă calitate

Experții consideră că 15% din pierderile de căldură din casă sunt din cauza calității ferestrelor. Cea mai eficientă opțiune în sensul dat sunt ferestrele din termopan cu trei sau cinci straturi de izolare. Pentru zonele climatice cu temperaturi medii, profilele cu grosimea de 70 mm sau mai mult sunt suficiente, iar unele tipuri de geamuri moderne (de exemplu, cu sticlă pentru emisii reduse, cu un strat argintiu) pot reflecta energia termică – vara pe cea de afară, iar iarna cea din interior.

Instalează sisteme de reglare a temperaturii

Pe lângă o bună termoizolație exterioară sau interioară, o metodă pentru control asupra temperaturii, care îți va permite să economisești până la 30%, sunt termostatele. Cu ajutorul lor, temperatura necesară va fi menținută în fiecare cameră a casei. Dacă locuința are calorifere din aluminiu care se încălzesc și se răcesc rapid, atunci va fi mai ușor să reglezi căldura. În plus, modelele programabile îți permit să reduci sau să crești temperatura în anumite camere. De exemplu, în dormitor poate fi mai rece noaptea și mai cald dimineața.

Izolarea termică este o soluție eficientă pentru orice locuință, a cărei efecte le vei observa imediat după instalare. Dacă unicul factor care te oprește este cel financiar, nu uita că o investiție făcută la timpul potrivit te poate ajuta să salvezi sume mari de bani și, totodată, să sporești nivelul tău de confort.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button