fbpx

Sportul e un stil de viață: Cum să-i insufli copilului tău dragostea pentru mișcare?

Pentru o viață sănătoasă, activitatea fizică e recomandată de către toți specialiștii. Încă de la o vârstă fragedă, micuții au nevoie de mișcare pentru a se dezvolta din toate punctele de vedere, lucru pe care îl pot face acasă sau la centre de dezvoltare pentru copii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă ai un copil care e deja pasionat de sport, ai noroc, însă dacă observi că acest lucru lipsește, poți interveni și motiva copilul să fie mai activ. Studiile arată că anume stilul de viață adoptat în copilărie este păstrat și la maturitate, de aceea depinde cum pun părinții această bază.

Vezi mai jos câteva sfaturi pentru a realiza acest lucru.

Înscrie-l la o școală de sport

Cel mai util lucru pe care îl poți face pentru copilul tău este să-l înscrii la o școală de sport, unde va descoperi o nouă lume. Acolo va avea la dispoziție un program divers și poate încerca arte marțiale, înot, gimnastică pentru copii, dans și alte activități care îi provoacă interesul. Sportul la o școală specializată va transforma copilul într-un campion.

De exemplu, dacă atunci când vine vorba de înot, copiii sunt deseori ezitanți, cu ajutorul unui instructor pot depăși orice frică. Acest lucru este valabil pentru fiecare sport nou pe care îl va încerca, trebuie doar să încurajezi frecventarea unei școli sportive, iar de restul se vor ocupa antrenorii profesioniști. La o școală de sport, copilul va avea și ocazia să socializeze, să formeze legături cu cei din jur și să se bucure de succes.

Pune accentul pe distracție

Pentru ca sportul să devină o parte importantă din viața copilului tău, trebuie să-l perceapă ca pe o plăcere, nu drept obligație. Din acest motiv, încurajează-l să decidă ce sport vrea să practice și lasă-i opțiunea să schimbe activitățile în cazul în care nu se simte comod.

Este ușor să devină demotivat, de aceea încearcă să-i arăți cât de distractiv poate să fie sportul. Dacă e o fire competitivă, probabil va fi atras mai mult de arte marțiale și sporturile în echipă, iar dacă are o înclinație artistică, acrobatica și dansul sunt cele mai potrivite. De asemenea, alege sportul în funcție de vârstă, pentru ca piciul tău aibă acces la un sport pe măsura lui. Astfel, va avea rezultate și se va distra în același timp.

Practicați mișcarea în familie

Cheia pentru adoptarea unor obiceiuri sănătoase este repetiția. Include sportul în viața zilnică și implică întreaga familie, mai ales că aceasta este o modalitate excelentă să petreceți timpul împreună. Planifică plimbări în aer liber, curse cu bicicleta, sesiuni de gimnastică acasă și alte activități care vă plac. Astfel, mișcarea și sportul vor fi distractive și vor deveni o deprindere importantă pentru copil și în viitor.

Îl poți încuraja pe cel mic să practice sportul și individual, însă asigură-te că are spațiul și echipamentul necesar pentru a fi cât mai confortabil. Nu în ultimul rând, fii un model și fă-ți şi tu timp pentru sport, joacă-te cu copilul și ajută-l să descopere ce îi place să facă. Totul începe din familie!

 

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button