fbpx

REMODEL – curs experimentat pentru profesori de creare a conținutului educațional interactiv

Se lansează un nou curs experimental pentru profesori, menit să-i sprijine în dezvoltarea conținutului interactiv în clasă și în format video. Proiectul a fost creat la inițiativa EduTolk, în parteneriat cu compania Crunchyroll Moldova și cu suportul fundației Soros Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Programul este dedicat profesorilor dn capitală ce predau la treapta gimnazială și liceală. Pentru a putea beneficia de instruire, cadrele didactice sunt îndemnate să completeze formularul de înregistrare.

Profesorii se pot înscrie în intervalul zilelelor de 25 august – 15 septembrie. În baza răspunsurilor vor fi selectate maxim 10 – 12 persoane.

În luna octombrie, timp de cinci săptămâni, cu o frecvență de o zi pe săptămână, profesorii vor fi ghidați de o echipă de șapte experți pentru a crea conținut interactiv pentru formatul lecțiilor la distanță și cele tradiționale.

În timpul sesiunilor, participanții vor lucra la elaborarea unei lecții interactive din mai multe perspective:

Lecție în format video pentru Youtube (durata maximă de 10 min)

În acest proces fiecare profesor în parte va fi ghidat la elaborarea scenariului unei lecții, având-o ca mentor pe Michelle Iliev. De asemenea, vor exersa pentru o comunicare publică mai bună (dicție, gestionarea emoțiilor în fața camerei) alături de Violeta Scrișu. Totodată vor primi suport privind înregistrarea lecției din partea Daikiri Studio.

Secvențe video captivante pentru TikTok, alături de Dorin Glaben

În acest proces fiecare profesor în parte va:

  • Analiza trendurile acestei platforme
  • Fi capabil să identifice subiecte interesante care pot fi transformate în TikTok-uri

Prezentări PPT moderne, alături de Michelle Iliev

În acest proces fiecare profesor în parte va:

  • Analiza câteva prezentări vechi și va depista cele mai grave erori
  • Elabora o prezentare la subiectul ales

Lecție fizică – Instrumente creative cu Lidia Scarlat, producătoare Industrii Creative

În acest proces fiecare profesor în parte va:

  • Practica tehnici de stimulare a creativității
  • Fi ghidat în integrarea metodologiei Design Thinking ca proces interactiv de experimentare pentru elevi
  • Gândi metode noi de a crea atmosferă prietenoasă și de la egal la egal cu elevul

Profesorii vor beneficia de câteva sesiuni generale despre stimularea creativității, principiile educației secolului XXI, tendințele de pe social media urmărite de elevi. Fiecare exercițiu și zi de formare va servi drept exemplu de abordare diferită în procesul de predare. Accentul va fi pus pe partea practică, creativitate, experimentare, atmosferă prietenoasă și relaxantă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button