fbpx

Panouri fotovoltaice în partea conservată a gropii de gunoi din Strășeni: Terafix SRL își diversifică sursele energetice

În condițiile de criză acutizată de efectele războiului din Ucraina, antreprenorii caută noi soluții pentru a fi competitivi. Pentru că concurența actuală cere soluții ecologice și de optimizare a costurilor, producătorul de concentrat proteic din pană de pasăre Terafix SRL a accesat un program de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și medii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest sens, compania a semnat, la 17 noiembrie 2022, contractul de finanțare nerambursabilă cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Resursele vor fi investite pentru a diversifica furnizorii și a reduce prețul la energia electrică consumată la linia de producere, acoperind astfel 60% din consumul de energie al companiei din energie verde!

Totul – prin intermediul unui parc fotovoltaic ce urmează a fi dat în exploatare pe teritoriul unei gunoiști amenajate în raionul Strășeni.

Parcul fotovoltaic este, pe lângă necesitatea ecologică, o metodă de păstrare a unui preț competitiv pe piață.

Acest lucru este și mai necesar în situația în care prețul la energia electrică a crescut de circa trei ori și acesta constituie 70% din costul de producere al principalului produs Terafix SRL – Kerameal.

Accesarea finanțării permite eficientizarea proceselor de producere, precum și păstrarea unui preț accesibil pentru consumatorii finali, printre care se numără fermele piscicole, deținătorii de animale de companie, crescătorii de animale de fermă și domestice, precum și cele de blană.

Kerameal – soluția perfectă și inovativă pentru crescătorii de pește, animale de fermă și domestice și animale de blană

Terafix SRL a fost fondată în anul 2007. Din 2012, activitatea de bază a companiei este utilizarea subproduselor de origine animală nedestinată consumului uman prin procedee specifice și producerea nutrețurilor combinate.

În 2017, Terafix SRL a adus pe piața autohtonă un nou produs – Kerameal.

Acest concentrat a apărut din necesitatea unui supliment proteic care asigură o asimilare rapidă și eficientă a proteinelor de către animale, precum și întărirea imunității acestora.

Produsul Kerameal este un amestec de aminoacizi esențiali și neesențiali, obținut din pana de pasăre prin metoda de fermentare. În rezultatul cercetărilor stiințifice „in vivo” a produsului, în cadrul mai multor proiecte, a fost demonstrat un nivel de asimilare al proteinei de peste 80%.

Datorită prețului avantajos, acesta poate înlocui cu ușurință alte produse proteice clasa premium.
Kerameal nu necesită condiții speciale de păstrare, este foarte ușor de transportat și se introduce ușor în rația furajeră, fără o prelucrare ulterioară.

Cerere la export în creștere

În ultimii doi ani, exporturile Terafix SRL au crescut constant pe diferite piețe, cum ar fi cea asiatică sau africană. Pentru anul 2022 au fost semnate contracte prin care producția Terafix SRL urma să fie exportată integral la companii din Ucraina, însă războiul din țara vecină a dus la închiderea exportului prin portul Odesa și micșorarea exportului spre țara vecină.

La nivelul continentului european, cererea de astfel de produse este în creștere. Compania se pregătește pentru exporturi în statele Uniunii Europene și este în căutarea unor noi parteneri de afaceri, în contextual în care recent Republica Moldova a a obținut dreptul de export a cărnii de pasăre procesate în comunitatea europeană.

„Suntem în așteptarea unei decizii prin care se va permite exportul concentratului proteic din pană de pasăre Kerameal. Piața locală este foarte mică pentru produsele marca Terafix și ne-am dori mult să putem cuceri și piețele europene”, spun reprezentanții Terafix SRL, promotori ai dezvoltării economiei circulare și a antreprenoriatului ecologic.

www.terafix.md

www.kerameal.md

+37360751122

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button