fbpx

Noul MacBook Air M2 și avantajele sale față de MacBook Air M1

În cele din urmă Apple reușește să-și răsfețe clienții cu o îmbunătățire, atât internă, cât și de design pentru noul MacBook Air. Producătorul afirmă schimbări radicale pentru produsul ce așteaptă să intre în forță pe piața anului 2022. Sunt însă oare aceste optimizări, inovații, destule pentru a opta în favoarea unui credit de consum mai mare, și a achiziționa un Air M2 în loc de precedentul M1 cu un preț redus? La această întrebare încercăm să răspundem astăzi, oferind la îndemână diferențele dintre cele două produse Apple.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avantajele de design

Formă: Aruncă o privire la noul MacBook Air M2 și un lucru îți va apărea imediat în gând : Apple a renunțat la forma de tip wedge=pană (contururile precedentului MacBook Air urcau de la o margine la alta). Acest design iconic s-a păstrat 14 ani și abia în 2022 cunoaște un upgrade.

Noua formă MacBook Air este plată. A fost schimbată varianta „pană”, în favoarea unui design cu linii drepte, care este sprijinit pe patru picioare ușor proeminente. Aspectul concav al modelelor mai vechi a fost înlocuit cu un aspect mai „rigid”,  asemănător cu design-ul MacBook Pro lansat în 2021.

Culoare: E sărbătoare pe strada iubitorilor paletelor închise de culori. În sfârșit, pe lângă gama deschisă a obișnuitelor  Space Gray, Silver și o versiune rebranșată a aurului (acum denumită Starlight), MacBook Air M2 devine disponibil într-o nouă nuanță îndrăzneață, pe care Apple o numește Midnight.

Tastatură: Aici, cu părere de rău, lucrurile rămân neschimbate. În timp ce MacBook Pro a primit un stil de tastatură întunecat pe întunecat, noul MacBook Air arată aproape identic cu cel vechi. În timp ce senzația șasiului și lipsa panei pot diviza opiniile în ceea ce privește aspectul și senzația, tastatura probabil rămâne la fel de familiară pentru proprietarii existenți de MacBook Air.

Avantajele tehnice

Noul procesor M2: MacBook Air a fost unul dintre primele modele de Mac care a primit un procesor Apple Silicon. Noul MacBook Air este unul dintre primele care primesc succesorul acelui procesor, M2.

În timp ce M1 a fost o îmbunătățire masivă față de cipurile MacBook anterioare de la Apple, M2 este o schimbare mult mai progresivă față de M1. Compania citează o creștere a vitezei de 1,4x în ceea ce privește editarea video și de 1,2x în ceea ce privește sarcinile de editare foto, cum ar fi aplicarea filtrelor. Modelul de bază M2 are un procesor cu 8 nuclee și un GPU la fel cu 8 nuclee, în timp ce M1 de bază original a gestionat doar un GPU cu 7 nuclee. Există, de asemenea, o nouă opțiune GPU cu 10 nuclee pentru cei care doresc o creștere a performanței grafice.

Cele mai mari beneficii vin probabil  pentru cei care  folosesc MacBook Air întru editarea video. Procesorul M2 dispune de redare accelerată hardware H.264, HEVC, ProRes și ProRes Raw. Există motoare de codificare și decodare video, plus motoare de codificare și decodare ProRes dedicate pentru cei care folosesc formatul propriu-zis.

Memorie RAM actualizată: Dacă memoria RAM este vitală pentru tine, noile mașini M2 pot fi configurate cu până la 24 GB de RAM. Dacă facem o comparație, atât configurațiile GPU cu 8 nuclee, cât și GPU cu 10 nuclee au doar 8 GB de RAM când vorbim despre ofertele disponibile la MacBook Air M1. În schimb, ambele mașini sunt livrate cu 256 GB de spațiu de stocare în configurația lor de bază, cu un maxim de 2 TB disponibil la finalizare.

Cameră nouă: M1 MacBook Air este livrat cu o cameră FaceTime de 720p și începe să-și arate vârsta. Din fericire, Apple a considerat de cuviință să actualizeze camera din modelul M2 la un model 1080p, un upgrade pe care l-am văzut în 2021 cu versiunea MacBook Pro de 14 și 16 inchi. Deși o cameră ușor îmbunătățită poate părea un detaliu minor pentru unii, este plăcută și chiar utilă prezența ei  în era convorbirilor, muncilor de tip online.

Preț: În timp ce un M1 MacBook Air de bază (cu un GPU cu 7 nuclee) se vinde de la 999 USD, M2 cu caracteristicile de bază (GPU cu 8 nuclee) începe de la 1.199 USD. Aceasta crește la 1.499 USD pentru opțiunea GPU cu 10 nuclee (cu 512 GB de stocare), ajungând până la 2.499 USD pentru o mașină cu 24 GB de RAM și un SSD de 2 TB.

Dar dacă ți-aș spune că există un remediu excelent împotriva acestei provocări financiare marca Apple? Un leac simplu și avantajos. Vorbesc despre creditul rapid online oferit de către Zoom Credit. E o soluție grozavă ce îți oferă euforia visului împlinit. Primești banii rapid și fără a prinde coadă la ghișeele băncii. Modul de consum a produsului de care vorbesc e extraordinar de simplu. Trebuie doar să completezi o cerere online, să încarci o poză a buletinului și uite că deja beneficiezi de un credit doar cu buletinul în orașul Chișinău – un credit de capitală pentru produse de top.

Referitor la MacBook Air. Dacă te afli deja în posesia unui model M1, îl poți folosi liber pentru achiziționarea modelului M2. Tot ce trebuie să faci, e să deschizi browserul de pe vechiul tău Air, să accesezi ZoomCredit.md și să beneficiezi de un credit de consum avantajos și util nevoilor tale.
Simplu, îți aducem sincere felicitări pentru noua ta  achiziție!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button